Trending Now

Έρωτας Μετά για Alpha και κοινό

Από την TV, στα social media και τον Έρωτα Μετά

mk.jpg
Μαρίνα Κουτσούμπα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι πρωταγωνιστές της σειράς Έρωτας Μετά
Οι πρωταγωνιστές της σειράς Έρωτας Μετά

Θα δανειστώ τα flashback της σειράς Έρωτας Μετά. Ένας χρόνος πριν.

Μέρες που τα κανάλια έκαναν το απαραίτητο promo για τα προγράμματα της νέας σεζόν. Τα σποτάκια κλασικά στο repeat. Προετοίμαζαν φυσικά το έδαφος για μια πολλά υποσχόμενη τηλεοπτική χρονιά.

Κάπου ανάμεσα στα άλλα οι ήχοι από το Bloody Something της Μόνικα. Εκεί ήταν που πραγματικά με έκαναν να σταθώ. Σκόρπιες εικόνες από τη νέα σειρά και ένας αινιγματικός τίτλος. Έρωτας Μετά. Μετά από τι; Κάτι συμβαίνει εδώ. Είχε καταφέρει να με αγγίξει. Να με πείσει πως κάτι καλό υπάρχει εδώ. Θα έκανα αυτό το ταξίδι μαζί τους μέχρι τέλους.

Επτά μήνες πριν. Η επιλογή είχε δικαιώσει όλους εκείνους που πόνταραν σε κάτι τόσο διαφορετικό από αυτά που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τα τελευταία χρόνια. Κάθε βραδιά προβολής επεισοδίου υπήρχε και το ραντεβού στο Twitter για τους φανατικούς θαυμαστές της σειράς. Και όχι μόνο. Ανάμεσά τους και πρωταγωνιστές όπως η Ευγενία Σαμαρά και ο Γιώργος Παπαπαύλου που έδιναν το διαδικτυακό παρών στην «ερωτοπαρέα» που είχε στηθεί και στήριζε με πάθος το Έρωτας Μετά. Έψαχναν όλοι μαζί απαντήσεις, προσπαθούσαν να κάνουν τις συνδέσεις που θα έλυναν τον γρίφο ενός ξεχωριστού ερωτικού θρίλερ. Ζούσαμε όλοι μαζί το δικό μας CSI για να συνδέσουμε τα κομμάτια του παζλ και να βρούμε στοιχεία και ενόχους.

21 Νοεμβρίου 2019. Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης. Οι δημιουργοί της σειράς επιλέγουν να κάνουν κάτι πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα. Το πρώτο Live Twitter Chat είναι γεγονός. Οι θαυμαστές μπορούσαν να κάνουν τις ερωτήσεις τους για την πορεία της σειράς απευθείας στους σεναριογράφους και να έχουν σε live χρόνο απαντήσεις, παράλληλα με την προβολή του επεισοδίου. Μια κίνηση που είχε απίστευτα θετική ανταπόκριση και ένα στοίχημα που βγήκε από τη μεριά του καναλιού που επέλεξε να στηρίξει περισσότερο τη σειρά Έρωτας Μετά που γινόταν trending topic στο Twitter κάθε μέρα προβολής του επεισοδίου.

Λίγους μήνες μετά. Βρεθήκαμε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία του κορωνοϊού. Με τον κίνδυνο του ιού και την καραντίνα να ανατρέπει τα πλάνα όλων μας. Η καθημερινότητα είχε πια εκ των πραγμάτων αλλάξει. Και από αυτό φυσικά δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί κανείς. Ήταν οι πρωτόγνωρες συνθήκες που οδήγησαν και σε ένα κάπως βιαστικό και βεβιασμένο φινάλε για τη σειρά Έρωτας Μετά.

17 Ιουνίου 2020 και 97 επεισόδια μετά. Η μέρα για το πολυαναμενόμενο φινάλε. Όλοι μαζί οι συντελεστές για το τελευταίο επεισόδιο, συσπειρωμένη και η «ερωτοπαρέα» όπως κάθε φορά. Και φυσικά όλοι μαζί στο Twitter. Η σχέση είχε αναπτυχθεί εδώ και καιρό. Είχε αποκαλυφθεί και η ταυτότητα του Στέλιου Τ. από τα social media του Alpha που έδινε τη δική του ξεχωριστή νότα στα tweets που αντάλλαζε με την ερωτοπαρέα.

 

Συγκινημένο το κοινό από την αυλαία, συγκινημένοι και οι συντελεστές για την ανταπόκριση. Μια σχέση που σίγουρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα τηλεοπτικά πράγματα μέσω της διάδρασης με το κοινό. Και έχει σίγουρα να διδάξει πολλά και τους ανθρώπους του Alpha που έστω και έτσι στήριξαν κάτι τόσο διαφορετικό.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ