Trending Now

Δείτε πώς κλέβουν με βαριοπούλα διάσημο πίνακα του Βαν Γκογκ (video)

Ο ληστής βρήκε ευκαιρία να κλέψει ένα από τα πρώιμα έργα του Ολλανδού ζωγράφου με τίτλο «The Parsonage Garden at Nuenen», με το μουσείο κλειστό λόγω κορωνοϊού.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Van Gogh
Ο ληστής με τη βαριοπούλα

Ληστής με βαριοπούλα κλέβει τον διάσημο πίνακα του Βίνσεντ βαν Γκογκ «The Parsonage Garden at Nuenen» μέσα από μουσείο της Ολλανδίας.

Με τα μουσεία και τα ιδρύματα τέχνηες στις περισσότερες χώρες να είναι κλειστά λόγω του κορωνοϊού, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν με περισσότερη… ησυχία. Μόνο ησυχία βέβαια δεν έκανε ο ληστής στο Singer Laren Museum στη μικρή πόλη Laren στα βόρεια της Ολλανδίας, σπάζοντας τις εισόδους του μουσείου με μία βαριοπούλα.

Video shows thief stole van Gogh painting with sledgehammer


Στόχος του, κάτι που κατάφερε τελικά, ο πίνακας «The Parsonage Garden at Nuenen» του Βίνσεντ βαν Γκογκ, ένα από τα πρώιμα αριστουργήματα του Ολλανδού ζωγράφου που χρονολογείται πίσω στο 1884, ανεκτίμητης αξία. Δεν είναι η πρώτη φορά που πίνακες του Βαν Γκογκ μπαίνουν στο «μάτι» ληστών, κάτι που είχε συμβεί και το 2002, με τα έργα να βρίσκονται τελικά στην Ιταλία το 2016. Σε μία άλλη παράδοξη ληστεία το 1991, είκοσι πίνακες του Βαν Γκογκ εκλάπησαν από το Van Gogh Museum στο Άμστερνταμ, με τον βραδινό φύλακα security να είναι στο κόλπο. Μόνο που η χαρά τους κράτησε μόλις 35 λεπτά, μιας και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, έπαθε… λάστιχο.

«Ο πίνακας, δανεικός από ένα άλλο ολλανδικό ίδρυμα, το Groninger Museum, δεν έχει εντοπισθεί ακόμα. Το έργο, λάδι σε χαρτί, διαστάσεων 10 επί 22 ίντσες, δημιουργήθηκε περίπου την ίδια εποχή με το διάσημο έργο “Οι Πατατοφάγοι”, όταν ο καλλιτέχνης ήταν πίσω στο σπίτι με την οικογένειά του, σε μία αγροτική περιοχή της Ολλανδίας. Η σύνθεση δείχνει έναν άνθρωπο σε ένα κήπο, μπροστά από δέντρα και μία εκκλησία» γίνεται αναφορά στο δίκτυο Artnet.

The Parsonage Garden at Nuenen
Βίνσεντ Βαν Γκογκ Ι The Parsonage Garden at Nuenen

Ο Βίνσεντ Bαν Γκογκ (1853 – 1890) ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Η επίδρασή του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, θεωρείται καταλυτική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ