Trending Now

Το ποίημα του κορωνοϊού που έγινε viral

Με στίχους από μέιλ που στάλθηκαν από ανθρώπους σε καραντίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισπανία, κορωνοϊός
Υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας στο σταθμό τρένων της Μάλαγα στην Ισπανία © EPA/JORGE ZAPATA

Ένα ποίημα με τις πρώτες γράμμες των emails για την καραντίνα του κορωνοϊού έγινε viral σε όλο τον κόσμο.

Χιλιάδες μέιλ έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα με θέμα τη ζωή των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στον κόσμο που βρίσκονται σε καραντίνα. Κάποια από αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα «αναβαθμίστηκαν» και έγιναν ποίημα για τον νέο κορωνοϊό, το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Την ιδέα για τη σύνθεση του ποιήματος με τίτλο: First Lines of Emails I’ve received While Quarantining (σ.σ. Οι πρώτες γραμμές των emails που έλαβα ενώ βρισκόμουν σε καραντίνα) είχε η Αμερικανίδα εκπαιδευτικός Τζέσικα Σάλφια.

Η καθηγήτρια αγγλικών και συγγραφέας ανέβασε το ποίημά της στο Twitter και έγινε viral. Σε λιγότερο από μία ημέρα το ποίημα συγκέντρωσε περισσότερα από 83.000 likes και μοιράστηκε από περισσότερους από 23.000 λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.



Το ποίημα της καθηγήτριας ενέπνευσε κι άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Για παράδειγμα μια εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια έγραψε ποίημα με τις τελευταίες γραμμές των μέιλ της για τον κορωνοϊό και με τίτλο: «As we know, we will get through this» (σ.σ. Όπως όλοι γνωρίζουμε, θα τα καταφέρουμε).

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ