Trending Now

Τα ακαταλαβίστικα αρχαία ελληνικά του Μπόρις Τζόνσον (video)

Εσείς μπορείτε να καταλάβετε αν τελικά απαγγέλλει στίχους από την Ιλιάδα του Ομήρου;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπόρις Τζόνσον
Μπόρις Τζόνσον/ © EPA/VALDA KALNINA

Όταν ο Μπόρις Τζόνσον μιλούσε με τον δικό του τρόπο τα αρχαία ελληνικά σε τηλεοπτική εκπομπή, προκαλώντας αμηχανία και γέλιο.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι λάτρης της Αρχαίας Ελλάδας και δεν το κρύβει. Ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το Brexit και να βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα εκθειάσει τους Έλληνες φιλοσόφους. Με σπουδές κλασικής φιλολογίας στο Balliol College της Οξφόρδης έμαθε καλά αρχαία ελληνικά και λατινικά...

Μόνο που η βασιλική βρετανική προφορά δημιουργεί... θεματάκια όταν φθάνει η στιγμή να απαγγείλει αποσπάσματα από αρχαίο κείμενο. Χαρακτηριστική περίπτωση το βίντεο από το 2013. Τότε, ο Μπόρις Τζόνσον είχε ταξιδέψει στην Αυστραλία, όπου συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή. Ξαφνικά άρχισε να απαγγέλει στίχους από την Ιλιάδα του Ομήρου στα αρχαία ελληνικά, προκαλώντας το αυθόρμητο γέλιο τόσο της παρουσιάστριας όσο και του κοινού. Το εν λόγω βίντεο ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα λόγω της επανεκλογής του Τζόνσον στην πρωθυπουργία.

Boris Johnson recites an extract from the ancient Greek Poem "The Iliad"

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ