Trending Now

Στην Τουρκία μπορείς να φας μία ολόκληρη καμήλα

Καπνίζεται για 24 ώρες στο εστιατόριο Ercan Steakhouse της Κωνσταντινούπολης και μπορεί να ταΐσει 250 άτομα

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ercan_steakhouse_1.jpg
© Ercan Steakhouse

Στο εστιατόριο Ercan Steakhouse της Κωνσταντινούπολης, ο σεφ Ercan Narinc καπνίζει μία ολόκληρη καμήλα και ανοίγει συζητήσεις

Η εικόνα μίας ολόκληρης καμήλας να μπαίνει σε BBQ smoker είναι από μόνη της παράξενη, ίσως αποκρουστική και τρομακτική για πολλούς. Είμαστε οι ίδιοι που ενώ μειδιούμε σήμερα με την συγκεκριμένη εικόνα, την επομένη θα έχουμε στο τραπέζι μας ένα ολόκληρο αρνί ή κατσίκι, θα φάμε χοιρινό και κοτόπουλο χωρίς δεύτερες σκέψεις. Εκτός αν είμαστε χορτοφάγοι ή vegan. Ίσως το μέγεθος του ζώου είναι αυτό που μας παραξενεύει και δεν δίνουμε τόση σημασία αν υπάρχει κάποιο μικρότερο στο πιάτο μας;  Ίσως εμείς οι «δυτικοί» δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε καμήλες; Ίσως για άλλους λαούς αυτό να είναι κάτι φυσιολογικό.

ercan_steakhouse_2.jpg
Ο σεφ Ercan Narinc © Ercan Steakhouse


Το εστιατόριο – πολυχώρος Ercan Steakhouse βρίσκεται στην περιοχή Μπασακσεχίρ της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία και είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, με χωρητικότητα που ξεπερνάει τα 1200 άτομα και φιλοξενεί διάφορους χώρους για συνέδρια, events και φαγητό. Με τέτοιο όνομα, καταλαβαίνετε πως το Ercan Steakhouse ειδικεύεται στο κρέας. Και όπου κρέας, όχι μόνο παραδοσιακό πολίτικο κεμπάπ…

ercan_steakhouse_3.jpg
© Ercan Steakhouse


Η «σπεσιαλιτέ» του Ercan Steakhouse και του σεφ Ercan Narinc είναι καμήλα στο BBQ. Σε μία τεράστια ψησταριά smoker για την περίσταση, η καμήλα μπαίνει ολόκληρη - με την καμπούρα της – και καπνίζεται για 24 ολόκληρες ώρες πριν σερβιριστεί. Μία μόνο καμήλα μπορεί να ταΐσει ακόμα και 250 άτομα.

Μας σοκάρει η εικόνα μίας σιγοκαπνιστής καμήλας και όχι η εικόνα χιλιάδων άλλων ζώων στο τραπέζι μας; Ποια είναι η διαφορά; Ακολουθεί το βίντεο του Ercan Narinc στο Instagram, ενώ βλέπουμε πως στο τέλος ραίνει την καμήλα με ροδοπέταλα...
 


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ