Trending Now

Αυτά είναι τα 10 τρικ που θα απογειώσουν τη γοητεία σου

Αν εφαρμόσεις τα παρακάτω τρικς στην καθημερινότητα σου, σου εγγυώμαι 100% επιτυχία. Επιστροφές χρημάτων δεν γίνονται δεκτές.

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1aatk_6862-2.jpg

10 κόλπα για να εκτοξεύσεις το επίπεδο γοητείας σου και να αναδείξεις τον εαυτό σου.

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

Χιλιάδες χρόνια πριν, ο Κομφούκιος έκανε την εξής παρατήρηση: «Όλοι έχουν ομορφιά, αλλά δεν την βλέπουν όλοι». Η αλήθεια είναι ότι δεδομένης της υποκειμενικότητας του όμορφου και του άσχημου, είναι εκ των πραγμάτων δύσκολο να συγκινούν όλες οι απόψεις. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που υπόσχεται να σας εξασφαλίσει θετικά σχόλια και να κλέψει την παράσταση ανεξάρτητα από τα κλισέ της ομορφιάς και τα πρότυπα της εποχής‧είναι διαχρονικό, δεν πτοείται από τη φθορά του χρόνου και δεν είναι άλλο από τη γοητεία! Η ανάγνωση αυτού του άρθρου θα εκτοξεύσει το επίπεδο γοητείας σου και θα σου μάθει μικρά κόλπα, για να αναδείξεις τον εαυτό σου. Κάθισε αναπαυτικά και το μάθημα ξεκινά!

1. Το πεντάλεπτο περιποίησης που θα κάνει τη διαφορά!

1vthumbnail_6.jpg

Δεν αξίζει να αγοράζεις κρέμες και καλλυντικά, που θα τα χρησιμοποιήσεις απλά εκείνη τη μοναδική φορά που έχεις κανονίσει ραντεβού. Η ενυδατική και η αντηλιακή σου κρέμα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του νεσεσέρ σου! Αφιέρωσε 5 μόλις λεπτά στην πρωινή και βραδινή σου περιποίηση, προκειμένου να διατηρείς σε αψεγάδιαστα επίπεδα το χαμόγελο και την επιδερμίδα σου και το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει πανηγυρικά.

2. Λέμε ΟΧΙ στη μεταμφίεση με make up!

2thumbnail_5.jpg

Ο σκοπός της γοητευτικής σου εμφάνισης είναι να αποπνέει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη και όχι να φανερώνει αποκριάτικες τάσεις. Τα μυστικά της σωστής χρήσης των καλλυντικών μπορείς να τα μάθεις με μια απλή περιήγηση στο ΥouTube, αλλά φρόντισε να τα προσαρμόσεις στην καθημερινότητά σου και στις ανάγκες του προσώπου σου. Ανακάλυψε ποιες αποχρώσεις είναι ταιριαστές στους χρωματισμούς σου και επένδυσε σε φυσικά και παλ χρώματα. Σε κανέναν άνδρα δεν αρέσουν οι υπερβολικές στρώσεις make up και τα «οικοδομήματα» μάσκαρας πάνω στις βλεφαρίδες. Αγάπα τον εαυτό σου και προσπάθησε το παραπάνω statement να γίνει στάση ζωής και όχι απλά ένα hashtag.

3. Beauté την Κυριακή 

3atk_3040.jpg

Η καθημερινότητα είναι για τους περισσότερους μια τεράστια πηγή άγχους και το άγχος είναι ο νούμερο 1 εχθρός μιας γοητευτικής εμφάνισης. Το τέλος ενός απαιτητικού μήνα/ εβδομάδας μπορείς να το αφιερώνεις –όποτε είναι εφικτό– σε μια συνεδρία θεραπευτικού μασάζ, που θα χαλαρώσει τους μύες σου και το μυαλό σου. Υπάρχουν, άλλωστε, προσφορές στο διαδίκτυο που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα με το προσιτό της τιμής και τις παροχές τους.

4. Η γοητεία κι η παιδεία είναι φίλες κολλητές

4thumbnail_3.jpg

Σίγουρα έχεις βρεθεί σε τραπέζι όπου την παράσταση δεν έκλεψε ο πιο όμορφος της παρέας, αλλά εκείνος ο «αίλουρος» που η άποψή του για το τάδε ή το δείνα θέμα ήταν οργανωμένη, ενημερωμένη και εύστροφη. Η γοητεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το μυαλό και την ευφράδεια λόγου, γνωρίσματα που οι περισσότεροι κατατάσσουν στα κύρια χαρακτηριστικά που αποζητούν στον σύντροφό τους. Κατά συνέπεια, κατέβασε τα βιβλία από το πατάρι και ξεκίνα τη μελέτη.

5. Προκαλώ αίσθηση… του χιούμορ!

5thumbnail_4.jpg

Το χιούμορ θεωρείται από πολλούς ένδειξη ευφυΐας, αλλά και πολιτισμικού δείκτη. Όταν, λοιπόν, μπορείς να συνδυάσεις τα παραπάνω χαρακτηριστικά με τις έξυπνες και στοχευμένες ατάκες σου, τα υπόλοιπα καλλωπιστικά σύνεργα περιττεύουν. Τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, το χιούμορ είναι χαρακτηριστικό ανεξίτηλης γοητείας και ερωτισμού. Οι άνθρωποι με χιούμορ και διάθεση για γέλιο είναι σίγουρα πιο ερωτεύσιμοι από εκείνους που φοβούνται μη δημιουργήσουν ρυτίδες έκφρασης ή μη χαρακτηριστούν ασόβαροι. Μην το παρακάνεις και αποστηθίσεις δεκάδες ανέκδοτα και αστείες φράσεις, χαλάρωσε κι έχε το θάρρος να πεις με σιγουριά την ατάκα σου. 

6. Νους υγιής εν σώματι υγιεί 

6atk_4054.jpg

Ο ύψιστος στόχος μια θελκτικής εμφάνισης είναι να απαλλαγεί από το πρότυπο του καλογυμνασμένου -στα όρια του φουσκωτού- σώματος. Ωστόσο, κάνοντας ακόμη μια αναφορά στους αρχαίους ημών προγόνους με τη ρήση «μέτρον άριστον», προτείνω τη γυμναστική ως τρόπο ζωής που εξασφαλίζει την καλή, εν γένει, φυσική κατάσταση και θα σε βοηθήσει να αγαπήσεις το σώμα σου και να αποφύγεις τις συγκρίσεις με τα εξώφυλλα των περιοδικών. Παράλληλα, η ευεξία ενός αθλητικού ανθρώπου είναι μια σίγουρη πηγή γοητείας, αρετουσάριστη και ανεπεξέργαστη! Βάλε, λοιπόν, πρόγραμμα και ανασκάλεψε τα αθλητικά σου είδη, θα σου χρειαστούν…

7. Είσαι ό,τι τρως!

7atk_8999.jpg

Αν το παραπάνω σλόγκαν των διαιτολόγων δεν είναι διαφημιστικό κόλπο, τότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δυνατόν να τρέφεσαι με γρήγορο, προμαγειρεμένο και λιπαρό φαγητό και να δείχνεις, ταυτόχρονα, λαμπερός και γοητευτικός. Συνδύασε τον αθλητισμό με ένα πρόγραμμα διατροφής –χωρίς ακρότητες– και απόλαυσε τα οφέλη μιας ισορροπημένης δίαιτας, που θα μεταμορφώσει το σώμα σου και θα αναζωογονήσει το δέρμα σου. 

8. Η γοητεία στη γλώσσα του σώματος

8split.jpg

Έχουν γραφεί χιλιάδες βιβλία για τη γλώσσα του σώματος. Τα περισσότερα πολυδιαβασμένα. Συνεπώς, οι πιθανότητες να αποκωδικοποιήσει κάποιος τη συμπεριφορά σου αυξάνονται. Είναι επιθυμητό η στάση σου να δηλώνει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό και όχι πλήξη και απαισιοδοξία. Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν προγράμματα χορού ή ασκήσεων που θa σε βοηθήσουν να τη βελτιώσεις, προφυλάσσοντας, επιπλέον, τη μέση και τον αυχένα σου, που υποφέρει από τη στάση που έχεις ώρες ατελείωτες μπροστά στον υπολογιστή του γραφείου. 

9. Το άρωμά μου είναι η υπογραφή μου

9thumbnail.jpg

Το άρωμα είναι ένα από τα πιο σαγηνευτικά καλλωπιστικά «εργαλεία» και λειτουργεί, συγχρόνως, ως ταυτότητα, καθώς η μυρωδιά σου αποθηκεύεται και αναδίδεται κάθε φορά που κάποιος σε θυμάται. Αφού επιλέξεις κάποιο άρωμα με βάση την προσωπικότητα και τον τύπο του δέρματός σου, φρόντισε να το διατηρήσεις, ώστε να ξεκλέψεις κάποια από τα χαρακτηριστικά του λ.χ. φρουτώδες, δυναμικό, έντονο. Ένα έξτρα tip για να το διατηρήσεις, είναι να το εφαρμόσεις μετά την επάλειψη με μια ενυδατική κρέμα, που θα «φυλακίσει» το άρωμα για πολύ περισσότερες ώρες. Κάτι ήξερε η Marilyn που δεν το αποχωριζόταν ποτέ!

10. Οι α-τέλειες είναι τέλειες με τα κατάλληλα ρούχα!

10atk_6862.jpg

Αναγνώρισε τις μικρές ατέλειες και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του σώματός σου και φρόντισε να τα αναδείξεις, αντίστοιχα, με τις κατάλληλες ενδυματολογικές επιλογές. Γιατί νομίζεις πληρώνονται οι στιλίστες; Μα, φυσικά, για να αγωνιάς να εντοπίσεις τις μικρές παρασπονδίες, που έχουν έξυπνα καλύψει με τα πρέποντα στολίδια.

Proetoimasies

Υ.Γ. Θα παραθέσω για το τέλος κάτι λίγο από την προσωποποίηση της κομψότητας, Σοφία Λόρεν: «Η ομορφιά είναι πώς αισθάνεσαι μέσα σου κι αυτό καθρεφτίζεται στα μάτια σου. Δεν είναι κάτι σωματικό» και θα σας φιλήσω σβουριχτά στα μάγουλα μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ