Trending Now

Το ειδυλλιακό χωριό στις ελβετικές Άλπεις που πληρώνει όσους μετακομίσουν εκεί

Μήπως πρέπει να το καλοσκεφτείτε;

Διονύσης Σούλτσε
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
b62450df-f6bb-4911-a300-dedc159efbea.jpg
Airbnb

Έχεις βαρεθεί τη θορυβώδη ζωή της πόλης; Θέλεις να εγκατασταθείς κάπου αναπνέοντας καθαρό αέρα και να ζήσεις πιο κοντά στη φύση;  Είχες ποτέ σου ως όνειρο να μείνεις σε αυτά τα όμορφα ξύλινα σπιτάκια που βλέπεις σε φωτογραφίες στις ελβετικές Άλπεις και έξω να χιονίζει; Εάν ναι, το ελβετικό χωριό Albinen σου δίνει την ευκαιρία.

Το Albinen είναι ένα χωριό ξεχασμένο και θαμμένο στις Ελβετικές Άλπεις, όπου κατά την τελευταία μέτρηση πληθυσμού μετρά 241 κατοίκους, όμως το πρόβλημα είναι ότι  οι νέοι το έχουν εγκαταλείψει πηγαίνοντας σε μεγαλύτερες πόλεις, με τον δήμαρχο Beast Jost να αρχίζει να πανικοβάλλεται.

Τα τελευταία χρόνια, τρεις οικογένειες έχουν απομείνει στο χωριό, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κοινότητα με ένα από αυτά να είναι το κλείσιμο του τοπικού σχολείου. Έτοιμο να πάρει δραστικά μέτρα με σκοπό την αναδημιουργία το, το χωριό προσφέρει χρηματικές απολαβές σε όποιον είναι πρόθυμος να μετακομίσει εκεί.

Στόχος είναι σε άτομα κάτω των 45 ετών  οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αγοράσουν ή να ανακαινίσουν ένα σπίτι στα βουνά, να δοθεί από τον δήμο το ποσό των  25.200 δολαρίων σε κάθε ενήλικα  και ακόμη 10.000 δολάρια για κάθε παιδί περαιτέρω.

Αυτό σημαίνει πως για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων προσφέρονται 70.000 δολάρια, το οποίο είναι μια αξιοπρεπή πηγή κινήτρων για όσους θέλουν και ψάχνουν μια αλλαγή στην ζωή τους. Πέρα από τα χρήματα, αυτό που λαμβάνεις σαν αντάλλαγμα είναι μια άψογη θέα, πλήρη ηρεμία και έναν πεντακάθαρο αέρα.

Η ιδέα αυτή προέκυψε από μια ομάδα νέων που ευελπιστεί να διαφυλάξει το μέλλον του χωριού τους.

Φυσικά, το χωριό δεν έχει πολλές εργασιακές ευκαιρίες αλλά βρίσκεται μισή ώρα μακριά από τις πόλεις Σιόν και Βιέζ, επίσης προσφέρει μια αφθονία οικοδομικών τετραγώνων για να κατασκευάσεις το σπίτι των ονείρων σου.

Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι θα πρέπει να εγκατασταθείς στο Albinen για τα επόμενα 10 χρόνια. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό είναι ένα μικρό τίμημα που θα πρέπει να πληρώσεις με αντάλλαγμα τα δωρεάν χρήματα και την καλή ζωή. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ