Trending Now

Haute couture για σκύλους. Κι όμως υπάρχει στο Μαρούσι!

Πες ότι παντρεύεσαι, βαφτίζεις το μωράκι σου ή κάνεις ένα σούπερ πάρτι και θες ο σκύλος σου να βρίσκεται μαζί σου ντυμένος αναλόγως. Το «Stylish Dog» σου έχει τη λύση.

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
356147-738135.jpg

Ξεκινώ δυναμικά ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είμαι από τις τύπισσες που θέλουν να βλέπουν το σκυλάκι τους να ταλαιπωρείται μέσα σε ένα λαμπερό φουστάνι ή φορώντας του ολημερίς κοκαλάκια στα μαλλιά, απλά και μόνο για να μοιάζει πιο χαριτωμένο. Το μικρό μου Yorkshire, η Μπιζού, θέλει να τριγυρνάει χύμα στο κύμα. Ούτε το λουρί της δεν αντέχει. Αλλά. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Έστω ότι παντρευόμουν (που λέει ο λόγος), σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να την αφήσω μόνη της στο σπίτι σε μια τέτοια στιγμή. Θα ήθελα να έρθει μαζί μου στην εκκλησία υπέρλαμπρη.

Φωτογραφίες & Video: ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ


Κάπως έτσι το φαντάζομαι...

Κάπως έτσι το φαντάζομαι... 


Btw, αυτή είναι η Μπιζού.

Btw, αυτή είναι η Μπιζού.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του «Stylish Dog», που άνοιξε το 2009 στο Μαρούσι από τις Ιρίνα (μαμά) και Όλγα (κόρη).

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του "Stylish Dog", που άνοιξε το 2009 στο Μαρούσι από τις Ιρίνα (μαμά) και Όλγα (κόρη).

Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι «για όλους εμάς που ο σκύλος δεν είναι μόνο φίλος, αλλά αληθινό μέλος της οικογένειάς μας, θα ήταν υπέροχη ιδέα να είναι και ο επίσημος προσκεκλημένος στην πιο σημαντική μέρα της ζωής μας, στο γάμο μας. Σίγουρα με το ανάλογο outfit θα γίνει η μασκότ της ημέρας». Και είναι, όντως, μια ξεχωριστή και πρωτότυπη ιδέα, για να μην αφήνουμε τα κατοικίδιά μας στο σπίτι μια τόσο χαρούμενη ημέρα. Πολλοί είναι εκείνοι, άλλωστε, που όταν παντρεύονται επιλέγουν να φορέσουν στα σκυλάκια τους ένα μεγάλο φιόγκο ή ένα ιδιαίτερο λουράκι. Αυτή την τάση είδαν και στο «Stylish Dog» και αποφάσισαν να το προχωρήσουν ακόμη περισσότερο, σχεδιάζοντας υπέροχα νυφικά και σμόκιν για τους τετράποδούς μας φίλους (Dog Wedding Dress και Dog Tuxedo) από υφάσματα υψηλής ποιότητας, για να μπορεί το σκυλάκι μας να αναπνέει και να μη ζεσταίνεται. Όλα τους τα ρούχα είναι χειροποίητα, τα σχεδιάζουν οι ίδιες και τα δίνουν σε δικό τους ατελιέ για να ραφτούν. Επίσης, αναλαμβάνουν και όλο το styling (από το κούρεμα –wedding dog grooming–, τα στεφάνια, τα λουράκια μέχρι το ντύσιμο), ταιριάζοντας τα υφάσματα, τα χρώματα και το στιλ με βάση του τι ετοιμάζετε εσείς για το δικό σας γάμο.

Πάμε, όμως, να δούμε τα μοντέλα μας!


Πάμε, όμως, να δούμε τα μοντέλα μας!

Μανκέν Λούνα. Το μανκέν Λούνα φοράει ένα υπέροχο γαλάζιο φόρεμα με πουά φουρό και κίτρινες παλ λεπτομέρειες, ενώ έχει επιλέξει για τα μαλλιά της ασορτί κοκκαλάκια σε κίτρινες παλ αποχρώσεις.

Μανκέν Λούνα. Το μανκέν Λούνα φοράει ένα υπέροχο γαλάζιο φόρεμα με πουά φουρό και κίτρινες παλ λεπτομέρειες, ενώ έχει επιλέξει για τα μαλλιά της ασορτί κοκαλάκια σε κίτρινες παλ αποχρώσεις. 

Μανκέν Τόμπι. Ο Τόμπι έχει επιλέξει ένα σικάτο γιλέκο γνωστού brand σε γαλάζιες αποχρώσεις, το οποίο συνδυάζει με ένα εξαιρετικό κόκκινο παπιγιόν.

Μανκέν Τόμπι. Ο Τόμπι έχει επιλέξει ένα σικάτο γιλέκο γνωστού brand σε γαλάζιες αποχρώσεις, το οποίο συνδυάζει με ένα εξαιρετικό κόκκινο παπιγιόν. 

Μανκέν Μπιζού. Το μανκέν Μπιζού φοράει ένα κατάλευκο νυφικό με ασημένιες λεπτομέρειες και ποζάρει στο φακό σαν το σκυλί του Λουδοβίκου ΙΣΤ'. Μεγάλη ψωνάρα.

Μανκέν Μπιζού. Το μανκέν Μπιζού φοράει ένα κατάλευκο νυφικό με ασημένιες λεπτομέρειες και ποζάρει στο φακό σαν το σκυλί του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄. Μεγάλη ψωνάρα.

Και πάλι Μανκέν Λούνα με ένα υπέροχο κοκτέιλ φόρεμα σε ροζ αποχρώσεις (να ταιριάζει με τη γλωσσίτσα της) και ασημένια κουμπάκια.

Και πάλι Μανκέν Λούνα με ένα υπέροχο κοκτέιλ φόρεμα σε ροζ αποχρώσεις (να ταιριάζει με τη γλωσσίτσα της) και ασημένια κουμπάκια. 

Ας ξαναδούμε το Μανκέν Τόμπι. Ο Τόμπι εδώ κομψότατος με ένα σμόκιν για πολύ glamorous καταστάσεις.

Ας ξαναδούμε το Μανκέν Τόμπι. Ο Τόμπι εδώ κομψότατος με ένα σμόκιν για πολύ glamorous καταστάσεις. 

Και κλείνουμε με το Μανκέν Μπιζού. Η γνωστή ψωνάρα φοράει το ροζ της φόρεμα με ασορτί λουράκι στο λαιμό και αγναντεύει την ώρα που θα πάει σπίτι να ξαπλώσει στον καναπέ.

Και κλείνουμε με το Μανκέν Μπιζού. Η γνωστή ψωνάρα φοράει το ροζ της φόρεμα με ασορτί λουράκι στο λαιμό και αγναντεύει την ώρα που θα πάει σπίτι να ξαπλώσει στον καναπέ. 


Μετά την πασαρέλα, μπορώ να τα τρελάνω στα χάδια;

Μετά την πασαρέλα, μπορώ να τα τρελάνω στα χάδια;


Ας επιστρέψουμε, όμως, στο θέμα μας

Το «Stylish Dog», πέρα από τα υπέροχα χειροποίητα ενδύματά του, είναι πρωταρχικά ένα εξαιρετικό κομμωτήριο σκύλων, που κι εγώ εμπιστεύομαι με τα μάτια κλειστά. 

Εδώ μπορείς να φέρεις το σκυλάκι σου για να κουρευτεί με ψαλίδι (scissoring) ή μηχανή, να του κάνουν μπάνιο με ειδικά υποαλλεργικά σαμπουάν και μαλακτική, να ξεμπερδέψουν το τρίχωμά του (de matting) ή να απομακρύνουν το νεκρό τρίχωμά του (de shedding treatment) με στόχο τη δραστική μείωση του υπερβολικού μαδήματος.

Εδώ μπορείς να φέρεις το σκυλάκι σου για να κουρευτεί με ψαλίδι (scissoring) ή μηχανή, να του κάνουν μπάνιο με ειδικά υποαλλεργικά σαμπουάν και μαλακτική, να ξεμπερδέψουν το τρίχωμά του (de matting) ή να απομακρύνουν το νεκρό τρίχωμά του (de shedding treatment) με στόχο τη δραστική μείωση του υπερβολικού μαδήματος. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις το stripping, μια διαδικασία περιποίησης που γίνεται μόνο σε συγκεκριμένες φυλές, όπως West highland terrier, Fox terrier, Cocker spaniel, Welsh terrier, Schnauzer κ.ά. Η περιποίηση αυτή είναι πολύ εξειδικευμένη, γίνεται μόνο από έμπειρους groomers με τη χρήση ειδικού εργαλείου και εξασφαλίζει την ομοιόμορφη αφαίρεση της νεκρής τρίχας του σκύλου, αφήνοντας μόνο τη ζωντανή. Τέλος, μπορείς να επιλέξεις το ασιατικό grooming, που είναι ουσιαστικά ένα στιλ καλλωπισμού από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Ταιριάζει σε μικρά και μεσαίου μεγέθους σκυλιά, όχι κοντότριχα (π.χ. Yorkshire, Shix Tzu, Poodle, Maltese, Pomeranian κ.ά.). Στο ασιατικό grooming, τα σώματα κουρεύονται με μηχανή αρκετά κοντά, τα πόδια με το ψαλίδι αφήνονται πιο πυκνά, με το τρίχωμα να καλύπτει τις πατούσες, ενώ τα πρόσωπα κουρεύονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να τονιστούν τα μάτια και η μοναδικότητα του κάθε σκύλου.

Να ένα φρεσκομπανιαρισμένο και φρεσκοχτενισμένο κορίτσι.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ-πολύ την Όλγα και την Ιρίνα, που κάθε φορά φροντίζουν τα σκυλάκια μας με αμέριστη αγάπη και σεβασμό. Αν αποφασίσετε, λοιπόν, ο τετράποδός σας φίλος να δώσει το «παρών» στο γάμο σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε ραντεβού και το «Stylish Dog» θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την περιποίηση και την προετοιμασία του. Δεν θα χρειαστεί να χάσετε ούτε λεπτό, αφού οι ίδιοι αναλαμβάνουν να παραλάβουν το σκύλο από το σπίτι και να τον επιστρέψουν έτοιμο.

(Διεύθυνση: Κοιμήσεως Θεοτόκου 10, Μαρούσι, 210 6120184)

Πιο πολύ απ' όλα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τη Λούνα.

Πιο πολύ από όλα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τη Λούνα.

Τον Τόμπι.

Τον Τόμπι.

Και τη Μπιζού, που με ανέχτηκαν. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα κορίτσια και αγόρια.

Και τη Μπιζού, που με ανέχτηκαν. 

Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα, κορίτσια και αγόρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ