Trending Now

Άτακτη υποχώρηση της Pepsi και απόσυρση του σποτ με την Κένταλ Τζένερ (video)

«Σαφώς χάσαμε τον στόχο μας και ζητάμε συγγνώμη γι' αυτό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
348574-723534.jpg

Την απόσυρση του επίμαχου διαφημιστικού σποτ με το μοντέλο Κένταλ Τζένερ ανακοίνωσε η PepsiCo κατηγορούμενη για καθαρά εμπορική εκμετάλλευση του προβλήματος της αστυνομικής βίας και του κινήματος διαμαρτυρίας "Black Lives Matter", το οποίο καταγγέλλει αυτή τη βία σε βάρος των Αφροαμερικανών πολιτών των ΗΠΑ.

«Η PepsiCo προσπαθούσε να προβάλει ένα παγκόσμιο μήνυμα ενότητας, ειρήνης και συνεννόησης. Σαφώς χάσαμε τον στόχο μας και ζητάμε συγγνώμη γι' αυτό. Η πρόθεσή μας δεν ήταν να παρουσιάσουμε με ελαφρότητα ένα σημαντικό πρόβλημα. Αποσύρουμε το περιεχόμενο», ανακοίνωσε ο όμιλος αναψυκτικών και σνακ μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το μικρού μήκους διαφημιστικό σποτ.

Η Pepsi επέλεξε το τραγούδι του "Lions" του Σκιπ Μάρλεϊ, εγγονού του Μπομπ Μάρλεϊ, για τη διαφήμιση διάρκειας περίπου δύο λεπτών, στην οποία το μοντέλο Κένταλ Τζένερ, ετεροθαλή αδελφή της ντίβας του τηλεριάλιτι Κιμ Καρντάσιαν, ποζάρει στο δρόμο, ενώ περνούν διαδηλωτές που πραγματοποιούν πορεία κρατώντας πανό με συνθήματα: «Ελάτε στη συζήτηση», «Ειρήνη», «Αγάπη». Όταν προσκαλείται από έναν διαδηλωτή, το μοντέλο βγάζει τη ξανθιά περούκα και το ασημί φόρεμα και ενώνεται με το πλήθος, από το οποίο διαχωρίζεται για να πλησιάσει έναν αστυνομικό προσφέροντάς του ένα κουτάκι Pepsi. Εκείνος το δέχεται, πίνει μια γουλιά και το πλήθος επευφημεί.

Αυτό το τέλος προκάλεσε τις αντιδράσεις των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι διέκριναν σε αυτό μεγάλη ομοιότητα με τη φωτογραφία της Λέσια 'Εβανς. Η μαύρη διαδηλώτρια είχε ακινητοποιηθεί μπροστά στους αστυνομικούς σε διαδήλωση στις 10 Ιουλίου στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνας, στις νότιες ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του Άλτον Στέρλινγκ που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού με αστυνομικούς. Σε αυτή τη φωτογραφία, η 'Εβανς μένει σιωπηλή και ακίνητη απέναντι στους αστυνομικούς, πριν συλληφθεί.

«Μόνο να ήξερε ο πατέρας μου τη δύναμη της Pepsi...», αντέδρασε μέσω Twitter η Μπερνίς Κινγκ, η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αναρτώντας μια φωτογραφία που δείχνει τον ηγέτη του κινήματος των ατομικών δικαιωμάτων να απωθείται από έναν αστυνομικό. «Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Κένταλ Τζένερ μπορεί να λύσει το πρόβλημα του θεσμοποιημένου ρατσισμού και της καταστολής προσφέροντας μια Pepsi σε έναν αστυνομικό», σχολίασε χρήστης στο ίντερνετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ