Trending Now

Το συγκινητικό μήνυμα του Μαυρίδη σχετικά με τους χρήστες ουσιών (video)

«Το στίγμα, η περιθωριοποίηση και οι διακρίσεις μπορεί να σκοτώσουν εξίσου αποτελεσματικά με τις ουσίες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίνουμε τέλος στις διακρίσεις που βιώνουν οι χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών

Το νέο κοινωνικό μήνυμα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας με πρωταγωνιστή το Γιώργο Μαυρίδη προσπαθεί να προβάλει μέσα σε λίγο χρόνο την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κοινού για τα δικαιώματα των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών, μία από τις λιγότερο ορατές και πιο περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες.

«Οι χρήστες ουσιών είναι και αυτοί πολίτες και δε χάνουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους επειδή κάνουν χρήση, έχουν αναφαίρετο δικαίωμα στην υγεία και στην επιλογή θεραπείας, είναι άνθρωποι που υπάρχουν ανάμεσά μας, μπορεί να είναι η παρέα μας, μπορεί να είναι ο αδερφός μας, ίσως να είναι και το παιδί μας.

Το στίγμα, η περιθωριοποίηση και οι διακρίσεις μπορεί να σκοτώσουν εξίσου αποτελεσματικά με τις ουσίες» ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο ο Γιώργος Μαυρίδης.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της προάσπισης της δημόσιας υγείας, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας αναπτύσσει και υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ένα ευρύ φάσμα δράσεων μείωσης της βλάβης από τη χρήση ψυχοδραστικών ουσιών και εργασίας στο πεδίο με δωρεάν διανομή συνέργων χρήσης και προφυλακτικών, παροχή δυνατότητας δωρεάν εξετάσεων για HIV και ηπατίτιδες Β και C, ενδυνάμωση οροθετικών χρηστών και ενημερωτικά σεμινάρια σε προγράμματα απεξάρτησης και υποκατάστασης.

Πρόκειται για μία καμπάνια που για πρώτη φόρα προσεγγίζει τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών στη βάση των ίσων δικαιωμάτων και της ανάγκης κοινωνικής συμπερίληψής τους, ενώ ταυτόχρονα δεν παραγνωρίζει το γεγονός πως η χρήση ψυχοδραστικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρές σωματικές και ψυχοκοινωνικές βλάβες.

Πηγή: Positivevoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ