Trending Now

Έρωτας στα χρόνια της λογοκρισίας

Σεξ και βία στα social media για ένα παπούτσι του τένις που λέγεται Volley

Αλκιβιάδης Σιαράβας
Αλκιβιάδης Σιαράβας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340373-707821.jpg

Συντηρητικό λόμπι μποϊκοτάρει iconic μάρκα παπουτσιών τένις για την καμπάνια της υπέρ της σεξουαλικής έκφρασης και σοκάρει την παγκόσμια κοινότητα. Ένα tweet είναι αρκετό για κλονίσει και να πολώσει την Αυστραλέζικη κοινωνία. Ο λόγος για την Wendy Francis, Διευθύντρια του Αυστραλέζικου πολιτικού κόμματος «Australian Christian Lobby» στο Queensland, η οποία προειδοποιεί γονείς ότι η μάρκα παπουτσιών Volley συνεχίζει να πουλάει σε σχολιαρόπαιδα, αλλά η ιστοσελίδα τους περιέχει ακατάλληλες φωτογραφίες (R rated) σεξουαλικού περιεχομένου.

Πρόκειται για μια χαριτωμένη καμπάνια η οποία «γιορτάζει» τη διαφορετικότητα, την ερωτική έκφραση και στηρίζει το safe sex. Έκανε το ντεμπούτο της το καλοκαίρι του 2016 με την υπογραφή «#Grassroots» και κανείς δεν την είχε προσέξει μέχρι πριν από λίγες μέρες όπου η Wendy Francis κάλεσε τους συμπολίτες της να μποϋκοτάρουν τη γνωστή μάρκα παπουτσιών τένις. Tο #Grassroots παροτρύνει τους νέους να απολαύσουν δυνατά τον έρωτα με μια ξεχωριστή διάθεση και αίσθηση πάρτυ.

Αν είναι προκλητικές οι εικόνες των διαφημίσεων ή το βίντεο μπορείτε να αξιολογήσετε το μόνοι σας.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Volley Australia (@volleyaustralia) στις Δεκ 18, 2016, 1:42πμ PST

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Volley Australia (@volleyaustralia) στις Σεπ 18, 2016, 3:23πμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Volley Australia (@volleyaustralia) στις Οκτ 16, 2016, 12:28πμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Volley Australia (@volleyaustralia) στις Αύγ 24, 2016, 2:02πμ PDT

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Volley Australia (@volleyaustralia) στις Αύγ 24, 2016, 2:10πμ PDT

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Volley Australia (@volleyaustralia) στις Αύγ 24, 2016, 2:04πμ PDT

Αξιοποιώντας επίσης τη ρακέτα του τένις ως key visual και σε συνδυασμό με την καμπάνια για το safe sex #Grassroots, διαμορφώσαν μια σειρά από ξεχωριστές εικόνες για τα social media.

Τα credits δημιουργικότητας ανήκουν στους: Φωτογράφος Marisa Taschke, Καλλιτεχνική Διεύθυνση/styling από την Ainsley του γραφείου Sticks & Stones Agency και Παραγωγή της ταινίας η εταιρεία Jáen Collective. Αν η μουσική σας κέντρισε το ενδιαφέρον, σημειώστε το συγκρότημά Bugs και το τραγούδι Instant Coffee από το πρώτο τους άλμπουμ.

Κατηγορηματική και φανερά εκνευρισμένη φαίνεται να είναι η φωτογράφος της καμπάνιας Marisa Taschke, η οποία ανέβασε στο προσωπικό της Instagram ένα μήνυμα καταπέλτη για τις πρακτικές μίσους της Wendy Francis. Στο ίδιο post ισχυρίζεται ότι άθελα της βοήθησε στην ανάδειξη της καμπάνιας υπέρ του safe sex και υπαινίσσεται δεύτερο γύρο αντιδράσεων, οπότε η ιστορία σύντομα θα συνεχιστεί!

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Marisa Taschke Creative (@marisataschke) στις Ιαν 17, 2017, 2:20μμ PST

Μετά από αυτές τις αντιδράσεις η εταιρεία έσπευσε άμεσα να εκδώσει το δικό της manifesto, ύμνο στη διαφορετικότητα και με ξεκάθαρο στόχο την γνωστή πολιτικό: www.volley.com.au/grassroots

Ευχόμαστε να νικήσει η αγάπη!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ