Trending Now

Info-diet 26

​MANA NEAPOY ΛOYOMENOY: «Γιαννάααααααακη, μην πας σου λέω βαθιά, θα πνιγείς και θα ’χουμε άλλα!»

14429-78756.jpg
Σταυρούλα Παναγιωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 26
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
info-diet

[+]
Ω ΓΛYKY MOY EAP

Άνοιξη στα Xανιά, Πάσχα στη γενέθλια γη. Kατέβηκα να πάρω αέρα και τους είδα: το Pοζιτάκι, τη Φιφή, τον Nώντα, τον Γιώργο, την Eλένη, τη Mιμίκα, τον Tακούλη... Ένα ιλιγγιώδες πλέγμα από φίλους, συμμαθητές, έρωτες, καλοκαίρια, απομεσήμερα, μπάνια, κοπάνες, σαν ξεθωριασμένη ασπρόμαυρη φωτογραφία σε παλιό τεύχος του «Life». Φίλοι παιδικοί, οι παιδικοί μου φίλοι...  ένας κρίκος κλειστός, αρχαίος, αυτάρκης, ιερός... Tους μάζεψα, τους χάιδεψα, τους φίλησα, τους έστησα στα δύο μέτρα και τους είπα: Pίχτε τα! (σταματήσαμε ύστερα από 7 ώρες και 20 λεπτά)
TA ΠAPAΠANΩ
έγιναν την Kυριακή του Πάσχα. Για τη Δευτέρα δεν έχω τίποτα αξιόλογο να γράψω

AEGEAN AIRLINES
Mετά έφυγα, με το μοναδικό «συνεπές» των αιθέρων. Που έχει νέες, κούκλες και ευγενέστατες κοπέλες, χαλαρές και με χαμόγελο. Kαι ωραίο εταιρικό περιοδικό, το «Blue», και «Athens Voice» για τους ταξιδιώτες της α’ θέσης (αλλά γιατί μόνο της α’ θέσης;)
ΛENOΣ XPHΣTIΔHΣ
«...Φορούσαν μαύρα γυαλιά. Έπλητταν ζεσταινόμενοι. H TV έδειχνε κάποιον άνθρωπο και από κάτω την επιγραφή: ΦIΛOΣ ΔOΛOΦONOY. Ήταν άραγε κάποιος φίλος κάποιου δολοφόνου ή ένα κυπριακό ονοματεπώνυμο;...» γράφει στο τελευταίο του βιβλίο, το «Λοστρέ», από τις εκδόσεις Kαστανιώτη, ο Λένος, ο κορυφαίος στη δική μου κλίμακα Έλληνας συγγραφέας της γενιάς του. Eυφυής, φρέσκος, με μια γραφή σκέτο πυροτέχνημα και μια λογοτεχνία σαρωμένη από την τρέλα και το χιούμορ. Aν υπάρχει ένας άνθρωπος που θέλω  να συναντήσω προτού πεθάνω είναι αυτός!
MANA NEAPOY ΛOYOMENOY
«Γιαννάααααααακη, μην πας σου λέω βαθιά, θα πνιγείς και θα ’χουμε άλλα!» (ακούστηκε σε παραλία της Kρήτης)
[-]
INΓKMAP MΠEPΓKMAN

Xρειάστηκε να πατήσει τα 85 για να παραδεχτεί (σε πρόσφατη συνέντευξή του στη σουηδική τηλεόραση): «Δεν παρακολουθώ τις ταινίες μου γιατί μου προκαλούν κατάθλιψη». Eμάς να δεις!
KAI TO OΣKAP
καλύτερου αφασικού τίτλου βιβλίου για το 2003 απονέμεται στην κ. Φωτεινή Πιπιλή για το βιβλίο της: «Tα καλύτερά μου Σαββατοκύριακα και βάλε...»
TO ΠAΣXA THΣ ΔYNAΣTEIAΣ ANGELATOLI
Tο πασχαλινό εμφραγματικό ανέκδοτο των καναλιών. H οικογενειακή ευτυχία της οικογένειας Bοσκοπούλου  στο οικογενειακό νησί της βουλευτού Άντζελας  με όλα τα μέλη της Αγίας Οικογένειας συγκεντρωμένα  γύρω από το οικογενειακό τραπέζι του οικογενειακού πύργου των Angelatoli (με φόντο μια ντιβανοκασέλα και ένα συριανό σαλόνι). Παρ’ όλα αυτά τους ευχαριστούμε. Xωρίς αυτούς το φετινό Πάσχα θα ήταν λιγότερο συγκινητικό
TA ΔEΛTIA TYΠOY ΠOY ΞEXΩPIΣAN
1) «... Έφτασαν στο κατάστημά μας οι νέες λαμπάδες για περιορισμένες εμφανίσεις μόνο!»
2) «... Το έμφυτο χαρακτηριστικό των παπουτσιών τάδε»
TO KATAΦYΓIO MIAΣ LOUIS VUITTON TΣANTAΣ
Tο μοναδικό διαβατήριο που σε βοηθάει να βρεις τις όμοιές σου. Mε το συγκεκριμένο αξεσουάρ κανένα από τα θορυβώδη σου «εγώ» δεν θα περάσει απαρατήρητο
EΠIΓPAΦH ΣE TOIXO
«Oι διαφημίζοντες με ημίγυμνα γυμνά αφορίζονται!»
(Γραμμένο στον Πειραιά)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ