Trending Now

Do you believe in magic?

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, νομίζω μας χρειάζεται λίγη μαγεία. Σε προειδοποιώ, δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου.

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332506-689239.jpg

Αυτή την εβδομάδα, αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι εντελώς πρωτότυπο. Σε έχουν υπνωτίσει ποτέ; Πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σου; Παίζει να κουνιούνται πράγματα με τη δύναμη του μυαλού ενός mentalist; Όλα τα δοκίμασα με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Ρωμανού. Και δεν πίστευα, όντως, στα μάτια μου.

Φωτογραφίες-Video: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ


Οι απαραίτητες συστάσεις

Ο Κωνσταντίνος Ρωμανός είναι φίλος, αλλά -κυρίως- καλλιτέχνης ψυχολογικής-εξαπάτησης (μένταλιστ) και υπνωτιστής. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Κλινική Ύπνωση, ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας μένταλιστ που βραβεύεται με τον τίτλο «Μένταλιστ της Ευρώπης 2014» από την Διεθνή κοινότητα Μάγων- IMS (International Magician's Society). Επίσης, βραβεύτηκε δύο φορές ως καλύτερος ταχυδακτυλουργός της Νότιας Αγγλίας για τις χρονιές 2009 και 2010 από την AWS (Associated Wizards of South England). Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνεΟ Κωνσταντίνος Ρωμανός είναι φίλος, αλλά –κυρίως– καλλιτέχνης ψυχολογικής-εξαπάτησης (μένταλιστ) και υπνωτιστής. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Κλινική Ύπνωση, ενώ είναι ο πρώτος Έλληνας μένταλιστ που βραβεύεται με τον τίτλο «Μένταλιστ της Ευρώπης 2014» από τη Διεθνή κοινότητα Μάγων - IMS (International Magician's Society). Επίσης, βραβεύτηκε δύο φορές ως καλύτερος ταχυδακτυλουργός της Νότιας Αγγλίας για τις χρονιές 2009 και 2010 από την AWS (Associated Wizards of South England). Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει...


Ξεκινάμε με «Τηλε-κίνηση», την ικανότητα του να μετακινείς ένα αντικείμενο εξ αποστάσεως ή να το παραμορφώνεις, χωρίς να χρησιμοποιείς σωματική δύναμη. 

Ο Κωνσταντίνος μάς εξηγεί:

«Σε αντίθεση με εμένα, υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι αυτό επιτυγχάνεται μέσω της δύναμης της σκέψεως. Μπορώ να λυγίσω κουτάλια ή να μετακινήσω μικρά αντικείμενα χωρίς να τα ακουμπήσω. Όλα αυτά μπορεί να τα κάνει ο καθένας (με αρκετή εξάσκηση) και δεν χρειάζεται να είσαι γεννημένος με κάποιες “ειδικές δυνάμεις”».

Σας ορκίζομαι. Μα σας ορκίζομαι ότι αυτό είναι ένα δικό μου κουτάλι (από το καλό μου το σερβίτσιο, κιόλας) που το πήρε και το λύγισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας.Σας ορκίζομαι. Μα σας ορκίζομαι ότι αυτό είναι ένα δικό μου κουτάλι (από το καλό μου το σερβίτσιο, κιόλας) που το πήρε και το λύγισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας.


Ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαβάσει τη σκέψη μου. Καλή επιτυχία. 

Ο Κωνσταντίνος μάς εξηγεί:

«Όπως ξέρεις, δεν πιστεύω στην “τηλεπάθεια”. Κανείς δεν μπορεί στ’ αλήθεια να μπει στο νου σου. Αυτό που μπορούμε, όμως, να κάνουμε είναι να διαβάζουμε τη γλώσσα του σώματος, καθώς και άλλα στοιχεία της μη-λεκτικής επικοινωνίας, έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε σε μεγάλο βαθμό αυτό που σκέφτεσαι.


Ήρθε η ώρα να υπνωτιστώ. Είμαι τόσο καχύποπτη...

Ο Κωνσταντίνος μάς εξηγεί:

Η ύπνωση είναι κάτι το εντελώς ξεχωριστό απ’ όλα όσα κάνω. Είναι μια διαδικασία χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της οποίας ο θεραπευόμενος γίνεται πολύ δεκτικός στις υποβολές του θεραπευτή του. Πρόκειται για μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία από μεγάλο αριθμό ερευνών. 

Για αρχή μου ζητάει να χαλαρώσω. Εύκολο το 'χει;Για αρχή μου ζητάει να χαλαρώσω. Εύκολο το ’χει;

Αφού μου μιλάει σε ήρεμο τόνο, πιέζει ελαφρώς τον αυχένα μου για να βρεθώ στη στάση που βλέπεις στη φωτογραφία. Σε αυτό το σημείο νομίζω αποπροσανατολίστηκα, έκλεισα τα μάτια και απλά άκουγα τη φωνή του, χωρίς να μπορώ να καταλάβω αν κοιμάμαι ακριβώς ή αν είμαι σούπερ χαλαρωμένη. Αφού μου μιλάει σε ήρεμο τόνο, πιέζει ελαφρώς τον αυχένα μου για να βρεθώ στη στάση που βλέπεις στη φωτογραφία. Σε αυτό το σημείο νομίζω αποπροσανατολίστηκα, έκλεισα τα μάτια και απλά άκουγα τη φωνή του, χωρίς να μπορώ να καταλάβω αν κοιμάμαι ακριβώς ή αν είμαι σούπερ χαλαρωμένη. 

Οι πληροφορίες που δόθηκαν σε αυτό το σημείο στον Κωνσταντίνο είναι απόρρητες. Ευχαριστώ για την κατανόηση. Οι πληροφορίες που δόθηκαν σε αυτό το σημείο στον Κωνσταντίνο είναι απόρρητες. Ευχαριστώ για την κατανόηση. 

Και εδώ βλέπετε την ψιλοφρικαρισμένη (με την καλή έννοια) εκδοχή της Τζένης. Και εδώ βλέπετε την ψιλοφρικαρισμένη (με την καλή έννοια) εκδοχή της Τζένης. 


Και για το τέλος, σας άφησα το καλύτερο. Εδώ, πραγματικά, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. 


Κλείνοντας...

 "Πάρα πολύ καλά."  Και έτσι είναι τελικά. Αλήθεια ή ψέματα. Οφθαλμαπάτη ή δύναμη του μυαλού, ό,τι και να κάνει αυτός ο τύπος, το κάνει πάρα πολύ καλά.Και πριν σας αφήσω, μέχρι την επόμενη εβδομάδα, θα σας αποκαλύψω το στάνταρ διάλογο μετά από κάθε «τρικ» του Κωνσταντίνου: 

Τζένη: «Μα πώς το έκανες;»

Κωνσταντίνος: «Πάρα πολύ καλά».

Και έτσι είναι τελικά. Αλήθεια ή ψέματα. Οφθαλμαπάτη ή δύναμη του μυαλού, ό,τι και να κάνει αυτός ο τύπος το κάνει πάρα πολύ καλά.

Μην ξεχνάς, αν θέλεις να ορίσεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, στείλε μου στο jennyschallenge@athensvoice.gr και σύντομα θα το δεις στην οθόνη σου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι


I.D. Αν ψήνεσαι για περισσότερη «μαγεία», τσέκαρε τη μικρού μήκους εκπομπή του Κωνσταντίνου στα κοινωνικά δίκτυα του www.netwix.gr με τίτλο «Net-trix». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ