- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Το μήνυμα της Κόκο είναι αποστομωτικό και εκκωφαντικό (video)
«Είμαι γορίλας. Είμαι φύση. Κόκο αγάπα άνθρωπο. Αλλά ο άνθρωπος είναι ανόητος»
Η Κόκο, ο θηλυκός γορίλας που χρησιμοποιεί τη νοηματική γλώσσα για να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο, έστειλε ένα μήνυμα για το νέο έτος προς τον συγκάτοικό της στη Γη: τον άνθρωπο. Η Κόκο μάς υπενθυμίζει ότι η Γη κινδυνεύει, η απειλή της κλιματικής αλλαγής είναι υπαρκτή και εκλιπαρεί τον Άνθρωπο να σταματήσει να πληγώνει το σπίτι όλων μας.
«Είμαι γορίλας, είμαι λουλούδια, ζώα. Είμαι φύση. Κόκο αγάπα άνθρωπο. Κόκο αγαπά γη. Αλλά ο άνθρωπος ... ανόητος, ανόητοςχαζός! Κόκο συγγνώμη, Κόκο κραυγή! Βοήθεια Γη! Βιασύνη! Προστατέψτε τον πλανήτη. Ευχαριστώ», λέει ο θηλυκός γορίλας σε ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων που μπορεί να μην έχει ήχο, αλλά το μήνυμά του είναι εκκωφαντικό.

Το βίντεο έγινε για να βοηθήσει τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να πάρουν το μήνυμα, στην πρόσφατη διάσκεψη του ΟΗΕ, στο Παρίσι για το παγκόσμιο Κλίμα. Η Κόκο έχει μάθει να επικοινωνεί στη νοηματική χάρη στην προσπάθεια της γαλλικής μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία της βιοποικιλότητας, Νοέ. Η 44χρονη γορίλας ζει στο ίδρυμα Gorilla Foundation στη Καλιφόρνια από το 1979 μέχρι σήμερα. Λέγεται ότι είναι σε θέση να κατανοήσει 1.000 λέξεις των ΗΠΑ στη νοηματική γλώσσα, και 2.000 λέξεις σε προφορικά αγγλικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αναπάντεχο gossip που ακούστηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή
Η αντίδραση της αστυνομίας και το χιούμορ του δήμου
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Το κόλπο για να μην περιμένεις 3 εβδομάδες έχει μια σκοτεινή πτυχή
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δημόσια τοποθέτηση από την ίδια
Ο Νταν Λέβι κατηγόρησε τον κωμικό Σέιν Γκίλις για μισογυνισμό
Εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη του γηπέδου
Τι απάντησε η Frontier Airlines
Έγινε η πρώτη γυναίκα στη χώρα που πέταξε μόνη της με μαχητικό αεροσκάφος Saab JAS 39C Gripen
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η φωτογραφία που την «έκαψε»
Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Η 30χρονη ηθοποιός παρέμεινε καθιστή όταν η πρώτη κυρία της Γαλλίας την πλησίασε και την χαιρέτησε στην επίδειξη της Louis Vuitton
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.