Trending Now

Μια μέρα στη γη

Κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο φιλμάρουν κάθε γωνιά της υδρογείου στις 12.12.12

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
31375-70204.jpg

Δώδεκα Δεκεμβρίου δύο χιλιάδες δώδεκα. 12.12.2012. Όπως και να το γράψεις, με όποιο τρόπο και αν το πεις, έχει κάτι το ιδιαίτερο, σχεδόν βιβλικό, η ημερομηνία στριφογυρίζει στο στόμα σαν καραμέλα, ενδεχομένως και λόγω των πολλών παρατεταγμένων οδοντικών συμφώνων.

Πρόκειται για μια ημερομηνία κατά την οποία επαγγελματίες και ερασιτέχνες κινηματογραφιστές από όλη την οικουμένη, ντοκιμαντερίστες, καλλιτέχνες, σπουδαστές του αντικειμένου ή απλοί πολίτες του κόσμου με ανήσυχο δημιουργικό αισθητήριο διάλεξαν να αποτυπώσουν κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριότητας, με οποιονδήποτε διαθέσιμο εξοπλισμό και να τη φορτώσουν σε πραγματικό χρόνο στα βιντεοκλιπάδικα σάιτ.

Από το Βελιγράδι ως το Μοντεβιδέο, από το Μπρισμπέιν ως το Δελχί, η πανδαισιακή ντιβερσιτέ της ζωής προσπερνά τα σύνορα και προβάλλεται ζωντανά στους υπολογιστές μας, σε ένα εικοσιτετράωρο πρότζεκτ υπό την αιγίδα του οργανισμού One Day On Earth και τη συμμετοχή των πλέον δραστήριων κοινωφελών οργανώσεων –ανάμεσά τους οι WWF, Human Rights Watch, o Ερυθρός Σταυρός, η UNESCO.

Δείτε ένα ξεχωριστό δείγμα, παρακολουθείστε τις υπόλοιπες αναρτήσεις στη σελίδα του One Day On Earth, ανεβάστε το δικό σας βίντεο με το ανάλογο geo-tag. Το κόνσεπτ της 12.12 είναι το τρίτο κατά σειρά, έπειτα από τα αντίστοιχα της 10.10.10 και 11.11.11.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ