Trending Now

«Δάκρυσε» το Google από συγκίνηση! Πρώτη φορά δέχεται μια τόσο ευγενική αναζήτηση (εικόνες)

Το διαδίκτυο έχει λατρέψει την 86χρονη γιαγιά που απευθύνεται στη μηχανή αναζήτησης με «παρακαλώ και ευχαριστώ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
131174-297656.jpg

Για κάθε απορία υπάρχει το Google. Ο σύγχρονος χρήστης έχει σχέση εξάρτησης από την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης. Έχει την απαίτηση να παίρνει απαντήσεις άμεσα και για όλα. Ακόμα και η ίδια η εταιρεία έχει διακωμωδήσει αυτή τη σχέση δημιουργώντας ένα βίντεο, στο οποίο η μηχανή αναζήτησης είναι ένας υπάλληλος πίσω από ένα γραφείο που κατακλύζεται από τις πιο απρόβλεπτες απορίες κάθε μέρα. Κι όμως για πρώτη φορά το Google αισθάνθηκε… άνθρωπος χάρη σε μια γιαγιά 86 ετών που είχε την ευγένεια και τους καλούς τρόπους να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» σε μία αναζήτησή της.

image

«Παρακαλώ μεταφράστε αυτούς τους ρωμαϊκούς αριθμούς mcmxviii, ευχαριστώ» («Please translate these roman numerals mcmxviii thank you»), έγραψε η 86χρονη, Μέι Άσγουορθ, στην μηχανή αναζήτησης. Ο εγγονός της Μέι, Μπεν Τζον, ανακάλυψε τις περιπέτειες της γιαγιάς του στο διαδίκτυο ανοίγοντας τον υπολογιστή του, σύμφωνα με τη βρετανική Metro και το έκανε βούκινο.

Ο νεαρός Μπεν ανέβασε και μια φωτογραφία μαζί με την γλυκιά γιαγιά του στο Twitter και το διαδίκτυο λάτρεψε την αξιολάτρευτη Μέι.

image

Ο Μπεν ρώτησε την Μέι γιατί χρησιμοποίησε τις λέξεις «παρακαλώ και ευχαριστώ». Τη ρώτησε αν πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Google που ασχολείται με τις αναζητήσεις των χρηστών. «Θεώρησα ότι όσο πιο ευγενική ήμουν τόσο πιο γρήγορη θα ήταν η απάντηση από το μηχάνημα», είπε η 86χρονη Μέι. Το Google UK συγκινήθηκε από την ευγενική κυρία Μέι και απάντησε στον εγγονό: «Σε έναν κόσμο με δισεκατομμύρια αναζητήσεις, η δική σας μας έκανε να χαμογελούσαμε. Ευχαριστούμε».

image

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ