Trending Now

Ψήνεσαι για Νέο Ψυχικό;

Δεν θα ντραπώ να το πω. Από αυτή την υπόθεση (εννοώ από αυτή τη στήλη) έχω πάρει ήδη 3 kg. Και πού ’σαι ακόμη...! 

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
129510-292841.jpg

Και συνεχίζω από κει που το άφησα. Σε εξίσου δραματικούς τόνους. Τρία κιλά εγώ και τρία κιλά ο φωτογράφος-ήρωας (Θανάσης με το όνομα) το σύνολον έξι. Πώς θα βγούμε στις παραλίες, καλέ; Τελοσπάντων, δεν θα γκρινιάξω άλλο. Γιατί στο Νέο Ψυχικό αυτή την εβδομάδα τα περάσαμε ζάχαρη. Ας είναι καλά ο Βύρωνας Μ. που μας το πρότεινε.

Υ.Γ. Αν δεν έχεις φάει την ώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, ετοιμάσου να σου τρέξουν τα σάλια.


Ψυχικό για όλα τα γούστα.

«Gaspar». The place to be.

Από το 2010, το «Gaspar food and mood» ξεχωρίζει απ’ όλα τα μαγαζιά στον Φάρο του Νέου Ψυχικού. Θες γιατί έγινε πολύ σύντομα το απόλυτο place to be για 16άρηδες μέχρι και 70άρηδες; Θες γιατί συνδυάζει με μοναδικό τρόπο κουζίνα υψηλού επιπέδου με μια μοναδική νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα; Θες γιατί είναι το απόλυτο meeting point μετά τη δουλειά, τα ψώνια, το γυμναστήριο ή ακόμη και για χαλάρωση με κολλητούς ή ρομαντικές στιγμές με το έτερον ήμισυ; Τι άλλο θες; Τίποτα, στο λέω εγώ.

image

Τι πρέπει να ξέρεις

* Tο «Gaspar» παραμένει ανοιχτό 365 ημέρες το χρόνο, ενώ στον 1ο όροφο του μαγαζιού λειτουργεί bar για prive εκδηλώσεις ή parties. (29 Δεκεμβρίου έχω γενέθλια, προλαβαίνω να το κλείσω!) 

* Χαρακτηριστικό του μαγαζιού είναι τα μεγάλα τραπέζια που μοιράζονται ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες παρέες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σούπερ flirty διάθεση στην ατμόσφαιρα. 

* Οι chefs Καλλιπολίτης Άρης και Χρόνης Δαμαλάς έχουν την επιμέλεια του εξαιρετικού μενού. Από πλούσια πρωινά και brunch (με αυγά, pancakes, κρουασάν, μπριός κ.ά.), γιαπωνέζικη κουζίνα (με σούσι και όχι μόνο), μεσογειακή κουζίνα, ακόμη και finger food. Όσο για τα γλυκά, εδώ θέλω την προσοχή σου γιατί δημιουργός τους είναι ο εναλλακτικός patissier Διονύσης Αλέρτας. Σε όλα αυτά βάλε και τα ενημερωμένα κοκτέιλς του, που έχουν αποκτήσει πια φανατικό κοινό, και έκλεισες. 

image

Ξεκινώ με καφέ. Παλιοζωή. 

image

Και τώρα τι να πρωτοπάρω;

image

Δοκίμασε, οπωσδήποτε, «Κριθαρότο γαρίδας» με φινόκιο, ψητά ντοματίνια και βασιλικό, «Πικάντικα μοσχαρίσια spare ribs» με πουρέ πατάτας, baby λαχανικά και sour cream και –φυσικά– το σούσι του.

image

Κοίτα χαμόγελο το Τζενάκι μπροστά στο «Beurre Sale». Το γλυκό που υπάρχει στον κατάλογο από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το μαγαζί. Μιλάμε για τραγανό sable μπισκότο με κρέμα αλμυρής σοκολάτας Valrhona με καραμέλα, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό καφέ. Άχαστο.

Ψήνεσαι για «Gaspar»; Τότε βουρ: Λεωφ. Δημ. Βασιλείου & Λυκούργου, Ν. Ψυχικό, 2106775011


«310 Street». Το απόλυτο burger και άλλα πολλά.

Το «310 Street» το έχω επισκεφτεί τόσες πολλές φορές για τα ακαταμάχητα burgers του, που πλέον μπορώ να μιλάω ως θαμώνας. Αυτό το all day food and bar θα σε καλοδεχτεί με το εξαιρετικό προσωπικό του από το πρωί για καφέ και πρωινό, στη συνέχεια θα σε ταΐσει φανταστική αμερικάνικη κουζίνα με μεσογειακές πινελιές (και τρομερά burgers, στο είπα αυτό;!) και για το κλείσιμο θα σε μαγέψει το βραδάκι με τα λαχταριστά signature κοκτέιλς του και όχι μόνο.  

image

Τι πρέπει να ξέρεις

* Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στο «310 Street» οι djs του μαγαζιού θα σε ανεβάσουν με mainstream ήχους (χωρίς ελληνικά) και σου προτείνω να την αράξεις στο εξωτερικό bar για την πιο cool φάση που είδες στα βόρεια προάστια.  

* Η διακόσμηση είναι όλη διά χειρός της κυρίας Χριστιάνας Νέζε, μητέρας του ιδιοκτήτη του μαγαζιού, και πίστεψέ με θα σε ενθουσιάσει. Κάπως έτσι θέλω να κάνω το σπίτι μου, αλλά δεν το έχω πετύχει ακόμη.

* Ό,τι παίζει από αγώνες μπάσκετ ή ποδοσφαίρου θα το δεις εδώ. Διαθέτουν και OTE TV και NOVA για να μη χαθεί pick and roll για pick and roll.

image

Ας πέσουμε με τα μούτρα στο φαγητό, λοιπόν. Σε παρακαλώ μη λησμονήσεις να δοκιμάσεις: «Mίνι τυροκουλούρες» με ξινομυζήθρα και sweet chili sauce, τρομερά «Τηγανητά κολοκυθάκια sticks» με γιαούρτι και βασιλικό και τη δροσερή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί με βινεγκρέτ από μουστάρδα dijon.

image

Για το burger σου μίλησα;! Δεν σου μίλησα. Είμαι πολύ περήφανη, λοιπόν, που σας συστήνω το burger του «310 Street», γιατί όποιος το φάει από εδώ και πέρα θα με θυμάται και θα με ευγνωμονεί. Δεκτά και τα δύο. Εδώ βλέπεις το αριστουργηματικό «Burger Tartuffata» με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά black angus, τυρί γκοργκοντζόλα, σάλτσα τρούφας, crispy speck, καραμελωμένα κρεμμύδια και αυγό μελάτο. Αυτά. Καλή όρεξη.

image

Να και τα signature κοκτέιλς που σου έλεγα. «Red Hot Chili Pepper» με βάση την τεκίλα και κόκκινη γλυκιά πιπεριά στο ένα χέρι και «007» με βάση το τζιν, apple sourz και ginger στο άλλο.

image

Κακοπερνάμε και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Ψήνεσαι για «310 Street»; Τότε βουρ... Λεωφ. Κηφισίας 310, Νέο Ψυχικό, 2106710688


«Retro Φοιτητής». Το στέκι μου.

image

Το καταθέτω εξαρχής, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Επειδή μένω κοντά (και για πολλούς λόγους ακόμη), στον «Φοιτητή» θα με πετύχεις 1 φορά την εβδομάδα σίγουρα. Κάτι έχει αυτό το μέρος που αν πας μια φορά, τελείωσε. Θα γίνει το στέκι σου. Έτσι την πάτησα κι εγώ. Και θα με δεις εκεί όλες τις πιθανές ώρες της ημέρας, όλες τις εποχές και με όλα τα πιάτα του καταλόγου ανά χείρας. Ο «Φοιτητής» είναι το αγαπημένο μου μαγαζί στην αγαπημένη μου πλατεία Ελευθερίας στο Νέο Ψυχικό. Αυτά τα ολίγα και τα ειλικρινά. 

Τι πρέπει να ξέρεις

* Ο «Retro Φοιτητής» λειτουργεί ως παραδοσιακό καφενείο εδώ και 10 χρόνια στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωστή Παλαμά. Τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει, τα εξωτερικά τραπεζάκια δίπλα στην καταπράσινη πλατεία, είναι ό,τι πρέπει. 

* Ας περάσουμε, όμως, στο ζουμί. Εδώ θα φας καθημερινά ολόφρεσκα και σπιτικά πιάτα σε χαμηλές τιμές. Μπορώ να σου απαριθμήσω τα αγαπημένα μου; Σπιτική τρομερή ταραμοσαλάτα-αφρός, γαυράκι, σαρδέλα, χειροποίητους ντοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες, εξαιρετικά μύδια και άλλους πολλούς ψαρομεζέδες, σε ατομικές μερίδες ή σε ποικιλίες. Επίσης, παίζεις και σε κρέας με τα φημισμένα κεφτεδάκια του «Φοιτητή», λουκάνικα, κεμπάπ, μπιφτέκια. Με μόλις 13,76 ευρώ θα φας και θα πιεις φανταστικά. 

* Και για το τέλος να πούμε τα εξής. Μαζί με το ουζάκι, το τσιπουράκι, το κρασάκι ή την μπιρίτσα σου, μπορείς να δεις όλους τους αγώνες και από OTE TV και από NOVA και –φυσικά– να παίξεις το ταβλάκι σου. 

image

Η φάση ξεκίνησε με Άρης-ΆΕΚ στο μπάσκετ.

image

Και συνέχισε με μια παγωμένη μπιρίτσα στα τραπεζάκια της πλατείας. 

image 

Κατόπιν, είπαμε να το ρίξουμε στο τάβλι με τον, επίσης, θαμώνα του μαγαζιού Δημήτρη. Να σημειωθεί ότι κέρδισα. Και να σημειωθεί ότι στο τέλος του άρθρου ακολουθεί βίντεο από τα backstage του σημαντικού αυτού αγώνα.

image

Εν κατακλείδι, είπα να φάμε και μια ποικιλία με κρεατομεζέδες, γιατί τη λιγουρεύτηκα.

Ψήνεσαι για «Retro Φοιτητής»; Τότε βουρ: Κωστή Παλαμά 28, Νέο Ψυχικό, 2106748505


«Slim Bites». Kαι τρως και δεν παχαίνεις.

image

Άκου τι γίνεται σε αυτό το θεόσταλτο μαγαζί. Μπορείς να βρεις γλυκά με στέβια (ό,τι τραβάει η όρεξή σου) που διαθέτουν τις μισές σχεδόν θερμίδες από τα κανονικά. Τι σημαίνει απλά αυτό; Έφαγα μια πάστα σοκολατίνα γάλακτος φοβερή και τρομερή που είχε μόλις 200 θερμίδες, από 560 που έχει κανονικά. Χαμός, σου λέω! Αλλά δεν είναι μόνο για τρελές σαν και μένα. Στο «Slim Bites» παρασκευάζουν γλυκά εμπνευσμένα από τη γαλλική ζαχαροπλαστική, προσέχοντας στο έπακρο την ποιότητα των πρώτων υλών, καθώς και των λιπαρών τους και απευθύνται σε ανθρώπους που επιδιώκουν ένα υγιεινότερο lifestyle, ακόμη και σε ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή στη γλουτένη, είτε είναι vegan (γλυκές προτάσεις χωρίς ζωικά λιπαρά). Θαύμα, σου λέω.

Τι πρέπει να ξέρεις 

* Όλα τα γλυκά που θα βρεις στο «Slim Bites» είναι θερμιδομετρημένα και –όπως είπαμε– παίζουμε σχεδόν στο μείον 50% των θερμίδων των κανονικών. 

* Εδώ μπορείς, επίσης, να απολαύσεις το καφεδάκι σου. Όσο για την ποικιλία των γλυκών απλά σου αναφέρω: παγωτά, παγωτίνια, κέικ, τσουρέκια, μπισκότα, τούρτες, μαρμελάδες, πάστες, προφιτερόλ. Τι άλλο θες;

* Σου αναφέρω το ωράριο για να μη μου λες μετά δεν ήξερα: Καθημερινές και Κυριακές από τις 09.00-22.30

image

Δεν ταιριάζω πολύ στη βιτρίνα;

image

Κοντινό στο γλυκό. Δεν παίζω δίκαια, το ξέρω.

image

Αυτή είναι η επίμαχη σοκολατίνα γάλακτος, που σου έλεγα.

image

Ε, και αυτό είναι δυο μπάλες παγωτό. Πώς κάνεις έτσι;

Ψήνεσαι για «Slim Bites»; Τότε βουρ... Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό, 2106776764


Κλείνοντας...

image

Δεν τα πήγαμε άσχημα κι αυτή τη φορά. Τρία πλήρη γεύματα και γλυκάκι μια χαρά μάς έκατσαν. Σε αφήνω τώρα λίγο βιαστικά, γιατί πρέπει να πάω να γίνω υπέρλαμπρη για το αποψινό πάρτι της Athens Voice

Και μην ξεχνάς, αν θέλεις να ορίσεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, στείλε μου στο jennyschallenge@athensvoice.gr και σύντομα θα το δεις στην οθόνη σου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι


Τα Backstage του μεγάλου αγώνα

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ