Trending Now

Στον Χολαργό με €10

Έχεις ένα 10ευρω στην τσέπη και θες να βγεις, να πιεις και -φυσικά- να ταϊστείς. Γίνεται; Στον Χολαργό, όλα γίνονται. Και στο #jennyschallenge, επίσης. Έχε μου εμπιστοσύνη.

120741-270353.jpg
Τζένη Μελιτά
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
121572-272429.jpg

Είναι μία από τις αγαπημένες μου γειτονιές ο Χολαργός; Είναι. Έχει ό,τι τραβάει η όρεξή σου από εναλλακτικά μπαράκια και mainstream καφετέριες μέχρι γκουρμέ εστιατόρια ή συνοικιακά μεζεδοπωλεία; Έχει. Μπορείς να προσεγγίσεις άνετα κι ακούραστα, χωρίς να μπλέκεις με αμάξια, βενζίνες και parking; Μπορείς. Γίνεται να περάσεις μια ολόκληρη μέρα στη γύρα με τους κολλητούς μόλις με €10 στην τσέπη; Φυσικά και γίνεται. Τι κάνουμε εμείς εδώ; Μπρίκια κολλάμε;

image

Η αποστολή της εβδομάδας

Έλαβα μπόλικα μηνύματά σας στο jennyschallenge@athensvoice.gr για καινούργιες αποστολές και σας διαβεβαιώ ότι όλες θα γίνουν εν καιρώ. Από το να με δείτε «μηχανοδηγό σε συρμό του μετρό», να δουλέψω ως «τεχνήτρια νυχιών», να «ανακαλύψω το μεγαλύτερο σουβλάκι των Αθηνών» ή να «αποκτήσω ένα ολοκαίνουργιο τατουάζ μπροστά στα μάτια σας». Γενικά, είπαμε όλα τα απωθημένα δεκτά. Εκτός από εκείνο το φίλο που μου έγραψε να πάω σπίτι του να μου δείξει τη φοβερή συλλογή από γραμματόσημα που διαθέτει. Όχι ότι δεν μου αρέσουν τα γραμματόσημα, αλλά φοβάμαι μήπως δεν είχε αυτό ακριβώς στο μυαλό του. Το λοιπόν, η αποστολή:

«Έλα στον Χολαργό και βγάλ’ τη με 10 ευρώ. Aν μπορείς. Μάκης»

Απλός, λιτός κι απέριττος. Στις διαταγές σας. Το 10ευρω από πού ακριβώς το παραλαμβάνω;

image


Καφεδάκι με €1;

image

Κάθε καλή βόλτα πρέπει να ξεκινάει με έναν καλό καφέ. Θα μου πεις, Τζενάκι, έχεις βρει τη δουλειά των ονείρων σου. Θα σου πω το ξέρω και κάθε μέρα κάνω 7 προσευχές και 3 τάματα για να μην τη χάσω. Στο θέμα μας, όμως. Ξεκινήσαμε από τα γνωστά κι αγαπημένα «everest». Κοιτάω ταμπέλα και τι να δω «Cappucino Fine Brazilian Blend» στο 1 ευρώ. Εδώ είμαστε. Ένας συνδυασμός από ποικιλίες Arabica και Robusta σε ένα απολαυστικό χαρμάνι. Πιάσε τραπέζι, λέω στο φωτογράφο Θανάση, κι έρχομαι.

image

Μισό λεπτό να βγάλω τα καβούρια από την τσάντα.

image

Φέρ’ τον τον άτιμο και δεν κρατιέμαι.

image

«Έλα, κυρ-Στέφανε, βρήκα μια δουλειά, μια σπουδαία δουλειά».

Χρήσιμη στην κοινωνία. Vol. 1


 Φαγάκι με €4,90;

image

Ε τώρα, καφές με άδειο στομάχι, δε λέει. Κάτι πρέπει να μασουλήσουμε. Ακριβώς απέναντι, λοιπόν, πιάνει το μάτι μου τα φουλ ανανεωμένα «Goody’s Burger House». Μπαίνω μέσα φουριόζα και ερωτώ «Τι τρώω με 5 ευρώ;». «Combo meal», μου απαντάει ο Σωτήρης, που κάθεται πίσω από τον πάγκο. Ωραίος ο Σωτήρης, σκέφτομαι, αλλά ακόμη ωραιότερο είναι που θα την βγάλω με cheeseburger, πατάτες και αναψυκτικό, όλα στα 4,90. Γίναμε. Στρογγυλοκάθομαι και αναμένω την παραγγελία μου.

image

«Να, βλέπεις, Σωτήρη μου, αυτό θέλω».

image

Θρίαμβος!

image

Το λιγουρεύεσαι; Το ζαχαρώνεις;

image

Χρήσιμη στην κοινωνία. Vol. 2


Γλυκάκι με €3;

image

Η μάχιμη δημοσιογραφία συνεχίζεται. Πρώτον, γιατί μου έχουν περισσέψει 4 ευρώ και, δεύτερον, διότι με έπιασε μια ακαταμάχητη λιγούρα για γλυκό. Αν έχεις δοκιμάσει τα cupcakes του «Sweetheart», τότε θα με καταλάβεις. Αν πάλι όχι, το καλό που σε θέλω σπεύσε και θα με θυμηθείς. Γιατί στα «Sweetheart» φτιάχνουν αυτή τη στιγμή τα καλύτερα cupcakes των Αθηνών. Κόστος: 3 ευρώ αν καθίσεις και 2,80 ευρώ αν τα πάρεις για το σπίτι. Μια χαρά μού βγαίνουν τα οικονομικά μου.

image

Και τώρα το χάος. Vanilla, Caprice, Lacta Crunch, Chocolate Heaven, Lila Pause, Oreo Madness ή Red Velvet;

image

Red Velvet και η χαρά μου δεν περιγράφεται.

image

Χρήσιμη στην κοινωνία. Vol 3.

image


Κλείνοντας...

image

Όχι απλά τα κατάφερα, αλλά μου περίσσεψε και 1,10 ολόκληρο ευρώ. Μπορώ να το χαλάσω σε τσίχλες, εισιτήριο για το μετρό ή έστω να το αποταμιεύσω για να ξανάρθω στον Χολαργό, που έχω να σε ξεναγήσω σε ένα κάρο ακόμη σούπερ μαγαζιά. White Spoon, Bookali, Θάμα, Τζώννυ Ντέπυ, Boogie, Bootleg και πολλά πολλά ακόμη. Εσύ στο μεσοδιάστημα κάνε like, share ή έστω αρνητικά σχόλια από κάτω για να πάρουμε views και να μη χάσω τη δουλειά-θαύμα. Αν πάλι θέλεις να ορίσεις εσύ το επόμενο #jennyschallenge, στείλε μου στο jennyschallenge@athensvoice.gr και σύντομα θα το δεις στην οθόνη σου.

Κορίτσια και αγόρια, τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέες περιπέτειες.

Τζενάκι

Φωτογραφίες-Video: Θανάσης Καρατζάς 


Τσέκαρέ τα...

«everest Χολαργού»: Λεωφόρος Μεσογείων 212 & Υμηττού 1, Χολαργός

«Goody’s Burger House Χολαργού»: Λεωφόρος Μεσογείων 210, Χολαργός

«Sweetheart Χολαργού»: Holargos Center, Λεωφόρος Περικλέους 56, Άνω Χολαργός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ