«Απάτη» ο φεμινισμός της Νάταλι Πόρτμαν - Έξαλλη η ΜακΓκόουαν
«Προσβλητικό» το φόρεμα - διαμαρτυρία στα Όσκαρ για τις γυναίκες σκηνοθέτιδες
Σκληρή κριτική δέχθηκε από τη φεμινίστρια Ρόουζ ΜακΓκόουαν η Νάταλι Πόρτμαν για το φόρεμα-διαμαρτυρία με το οποίο εμφανίστηκε στα Όσκαρ. Γιατί την αποκαλεί «απάτη»;
Η φεμινίστρια και πρώτη κατήγορος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, Ρόουζ μακΓκόουαν, εξαπέλυσε σκληρή κριτική στη Νάταλι Πόρτμαν αποκαλώντας την «απάτη» με αφορμή την εμφάνισή της στη βραδιά απονομής των βραβείων Όσκαρ. Η αμερικανϊσραηλινή ηθοποιός φόρεσε μια δημιουργία του οίκου Dior πάνω στην οποία ήταν κεντημένα όλα τα ονόματα των γυναικών που αποκλείστηκαν από την κατηγορία της σκηνοθεσίας στα 92ά Όσκαρ.
Η επίσης ηθοποιός ΜακΓκόυαν έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook: «Θεωρώ το είδος του ακτιβισμού και της διαμαρτυρίας της Νάταλι Πόρτμαν βαθιά προσβλητικό προς όλους τους ανθρώπους που πραγματικά αγωνίζονται και κάνουν κάτι για αυτόν τον σκοπό. Δεν γράφω αυτό το σχόλιο με κακία, αλλά από αηδία».
Σ' αντίθεση με το ξέσπασμα της ΜακΓκόουαν, το φόρεμα - διαμαρτυρία της Νάταλι Πόρτμαν πήρε γενικά καλές κριτικές και επαινέθηκε η σκέψη και η επιλογή της. «Είναι το είδος της διαμαρτυρίας που γίνεται δεκτό με διθυραμβικές κριτικές από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης», σχολίασε η ΜακΓκόουαν. «Μια διαμαρτυρία που μάλιστα την αποκαλούν γενναία», συνέχισε. «Γενναία; Ούτε κατά διάνοια. Πιο πολύ θυμίζει μια ηθοποιό που υποκρίνεται ότι νοιάζεται για τις γυναίκες και τον φεμινισμό. Οι περισσότερες αυτό κάνουν».
Κλείνοντας την επίθεσή της προς τη Νάταλι Πόρτμαν η Ρόουζ ΜακΓκόουαν της θυμίζει το εξής: «Νάταλι έχει δουλέψει σε όλη σου την καριέρα με δύο γυναίκες σκηνοθέτιδες και η μία ήσουν εσύ»!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το καυστικό σχόλιο του Γιώργου Λιάγκα και η απάντηση του ιδιοκτήτη
Το Fireplace 10 hours full HD συγκέντρωσε πάνω από 157 εκατ. προβολές σε λιγότερο από 10 χρόνια
Θα παρουσιάσει τον ελληνικό τελικό της Eurovision;
Αθηναίοι VS Επαρχιώτες
Η απόφαση του καναλιού
«Καλό ταξίδι σε έναν καλλιτέχνη που έζησε με αξιοπρέπεια εντός και εκτός σκηνής»
Τα ονόματα που τράβηξαν τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου
H παρουσιάστρια μίλησε με εγκάρδια λόγια για τον αείμνηστο δημοσιογράφο
Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Φοίβος Παπαδάκης με τους διαδικτυακούς του φίλους
Τι αποκάλυψε η Μαρία Σαράφογλου στο κεντρικό δελτίο του ANT1
Επί σειρά ετών η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ακολουθούσε το «Καλημέρα Ελλάδα»
Τηλεοπτική πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 έκανε η μεγάλη υπερπαραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης
Τι ανέφερε ο γνωστός παρουσιαστής στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού
Ο παρουσιαστής προχώρησε σε αποκαλύψεις για τις τελευταίες κουβέντες του με τον δημοσιογράφο που πέθανε χθες το απόγευμα
Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τον δημοσιογράφο
Δείτε το βίντεο από την έναρξη της εκπομπής
O εκλιπών υπήρξε βασικό στέλεχος του σταθμού για πάνω από τρεις δεκαετίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.