- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το χειμώνα η Μαρία Εκμεκτσίογλου μάς μύησε στην κουζίνα της Πόλης. Τώρα το καλοκαίρι τα αρώματα και οι πικάντικες γεύσεις της Αθήνας ενισχύονται.
Ο περίφημος Αραπιάν είναι εδώ και χρόνια το σημείο που όλη η Αθήνα ανακαλύπτει τον πολίτικο εαυτό της.Ο Φάνης Θεοδωρόπουλος κάνει τώρα το επόμενο βήμα με ένα νέο μεζετζίδικο. Στο γωνιακό νεοκλασικό κτίριο Σωκράτους & Ευριπίδου άνοιξαν τα Καραμανλίδικα του Φάνη, με όλη τη σειρά των αυθεντικών αλλαντικών Sary από τη Δράμα.

Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι τα μεζεδάκια που ετοίμασε ο Φάνης με τη Θρακιώτισσα συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, φωτογράφο και έξω καρδιά Στέλλα Σπανού, που επιμεληθηκε το απλό και γευστικό μενού. Μπαστουρμαδοπιτάκια, σαλάτα με καβουρμά και αμπελοκορφές, σαγανάκι με παστουρμά, σουτζούκι πολίτικο και αυγά, χειροποίητα ντολμαδάκια της μανούλας και πικάντικες γεύσεις μέχρι να πεις αμάν.
Η πίσω αυλή σού κρύβει για λίγο τη βοή της πόλης και σε στέλνει πίσω στο χρόνο.
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, 210 3254184
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναρωτιέσαι τί απέγινε η Χριστίνα Λαμπίρη, εδώ θα τη συναντήσεις μαζί με πολλά άλλα αστέρια της εγχώριας TV
Το υπέροχο εστιατόριο στην Κηφισιά επαναλειτουργεί με σεφ και ιδιοκτήτη τον Γιάννη Παρίκο
Το εστιατόριο του σεφ Ηλία Κιαζόλι μόλις άνοιξε στην Πλάκα
Τίμια, σταράτη και χωρίς φλυαρίες, αξίζει τη διαδρομή προς τα «πάνω»
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.