Visual Browsing
Μια διαφορετική συνταγή για φακές

Μια διαφορετική συνταγή για φακές

Με αβοκάντο και πορτοκάλι

Οι φακές, είναι παραδοσιακά το πιάτο της Μ. Παρασκευής. Το έθιμο θέλει να τις καταναλώνουμε νερόβραστες και με πολύ ξύδι (ως ανάμνηση του ξυδιού που έδωσαν στον Χριστό πάνω στο σταυρό αντί για νερό). Οι φακές συμβολίζουν τα δάκρια της Παναγίας. Αυτή η συνταγή δεν περιέχει ξύδι και σίγουρα δεν είναι… «νεόβραστη». Είναι όμως ένας διαφορετικός (και πολύ νόστιμος!) τρόπος να δοκιμάσουμε ξανά τις φακές.

Υλικά για 2 άτομα

  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι
  • 3 πορτοκάλια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 6-7 φύλλα κόλιανδρου, χονδροκομμένα
  • ¼ φλιτζανιού καρύδια
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, τον χυμό πορτοκαλιού και 1 ½ φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τις φακές να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε την ένταση στο μισό. Αφήνουμε τις φακές να σιγοβράσουν για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κύβους.
  3. Σουρώνουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, μέσα σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε στο μπολ τα πορτοκάλια, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε με τα καρύδια και το αβοκάντο.
  • Βασικό υλικό Όσπρια
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 25'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Εν Αιθρία 10
Εν Αιθρία 10
Ελληνοαμερικανική Ένωση
11.09.2019
Εν Αιθρία 10
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο Οδού Πειραιώς
12.09.2019
Γιάννης Βαρελάς, Anima Ι
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5