ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η τέλεια καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα

Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
323641-666425.jpg

Είκοσι λεπτά είναι το μάξιμουμ που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος μέσα σε μια αθηναϊκή κουζίνα το κατακαλόκαιρο. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται ούτε λεπτό παραπάνω για να φτιάξεις αυτή τη μακαρονοσαλάτα. Νόστιμη και ελαφριά, την τρως το βραδάκι στο μπαλκόνι ή την φτιάχνεις από την προηγούμενη και την παίρνεις μαζί σου στη δουλειά.

Υλικά για 8-10 άτομα
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού ξύδι (από κόκκινο κρασί)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • ½ κ. γλ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 500γρ. φουσίλι (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 100γρ. σαλάμι, ψιλοκομμένο (βγαίνει περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 70 γρ. ελιές, κομμένες στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
  • 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Easy
  • 30
  • Summer
  • Σαλάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εντωμεταξύ ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά μαζί με το κρεμμύδι και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο μπολ με το dressing, μαζί με το σαλάμι και τις ελιές. Ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν καλά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  5. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να κρυώσουν (περίπου για 20 λεπτά) ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με μαϊντανό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ