1821 Digital Gallery
Η τέλεια καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα

Η τέλεια καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα

Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες

Είκοσι λεπτά είναι το μάξιμουμ που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος μέσα σε μια αθηναϊκή κουζίνα τέλη Ιουλίου (επιβεβαιωμένα). Ευτυχώς, δεν χρειάζεται ούτε λεπτό παραπάνω για να φτιάξεις αυτή τη μακαρονοσαλάτα. Νόστιμη και ελαφριά, την τρως το βραδάκι στο μπαλκόνι ή την φτιάχνεις από την προηγούμενη και την παίρνεις μαζί σου στη δουλειά.

Υλικά για 8-10 άτομα

  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ του φλιτζανιού ξύδι (από κόκκινο κρασί)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • ½ κ. γλ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι
  • 500γρ. φουσίλι (ή κάποιο άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 100γρ. σαλάμι, ψιλοκομμένο (βγαίνει περίπου 1 φλιτζάνι)
  • 70 γρ. ελιές, κομμένες στη μέση και χωρίς το κουκούτσι
  • 200 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο, ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εντωμεταξύ ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά μαζί με το κρεμμύδι και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στο μπολ με το dressing, μαζί με το σαλάμι και τις ελιές. Ανακατεύουμε, να ομογενοποιηθούν καλά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  5. Αφήνουμε τα ζυμαρικά να κρυώσουν (περίπου για 20 λεπτά) ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Χρόνος 30'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5