Visual Browsing
Ομελέτα στον φούρνο με κοτόπουλο, μπρόκολο και τσένταρ

Ομελέτα στον φούρνο με κοτόπουλο, μπρόκολο και τσένταρ

Σε 30’ τρώμε!

Τη σερβίρεις για πρωινό, για brunch, για ελαφρύ μεσημεριανό, ακόμα και για βραδινό. Τη σερβίρεις όπως θες και την κάνεις ό,τι θες γιατί αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη, χορταστική και πολύυυ νόστιμη.

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο γλυκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 3 φλιτζάνια μπρόκολο
  • 1 κ. γλ. Αλάτι
  • ½ κ. γλ. Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ
  • 1 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι (κατάλληλο για φούρνο) ρίχνουμε το λάδι και το ξηρό κρεμμύδι. Σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Προσθέτουμε το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  6. Σκεπάζουμε το τηγάνι, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το μπρόκολο να μαγειρευτεί για 4-5 λεπτά.
  7. Εντωμεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε το γάλα και τα αυγά. Χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.
  8. Τοποθετούμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το μείγμα με τα αυγά και το γάλα.
  9. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το τυρί και το βάζουμε ξανά στον φούρνο για 5-8 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί
  10. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5