1821 Digital Gallery
Γεμιστές πατάτες στον φούρνο

Γεμιστές πατάτες στον φούρνο

Με μπέικον τσένταρ και αυγά!

Υλικά συνταγής

  • 6 μεγάλες πατάτες
  • 6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • 8 μεγάλα αυγά, χτυπητά
  • ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα,
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Ψήνουμε τις πατάτες στη σχάρα του φούρνου για 40-45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
  4. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και αδειάζουμε το εσωτερικό της με ένα κουτάλι.
  5. Σε κάθε πατάτα ρίχνουμε από λίγο μπέικον και λίγο τσένταρ.
  6. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί που προηγουμένως έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  7. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος (ή το γάλο), το υπόλοιπο μπέικον, το υπόλοιπο τσένταρ, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αυγά.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε κάθε πατάτα.
  9. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα τσένταρ, και ψήνουμε στους 180°C για 15-20 λεπτά.
  10. Σερβίρουμε αμέσως. 
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5