1821 Digital Gallery
Τηγανητές ελιές

Τηγανητές ελιές

Μια αυθεντική κρητική συνταγή που μας έδωσε η Εύα Παρακεντάκη

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. χοντρολιές αλατισμένες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ φρέσκο λεμονοθύμαρο
  • 1 σφηνάκι τσικουδιά
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις ελιές με το ελαιόλαδο, πριν κάψει το λάδι, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε λίγο.
  3. Σβήνουμε με την τσικουδιά και συνεχίζουμε με πολύ χαμηλή φωτιά.
  4. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε στα 8, τις προσθέτουμε και βάζουμε το πιπέρι, το δεντρολίβανο και το λεμονοθύμαρο. Δένουμε τη σάλτσα μας.

Εξαιρετικός μεζές με παξιμάδι για κρασί αλλά και τσικουδιά.

  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 15'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5