Visual Browsing
Τηγανητές ελιές

Τηγανητές ελιές

Μια αυθεντική κρητική συνταγή που μας έδωσε η Εύα Παρακεντάκη

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. χοντρολιές αλατισμένες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ φρέσκο λεμονοθύμαρο
  • 1 σφηνάκι τσικουδιά
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τις ελιές με το ελαιόλαδο, πριν κάψει το λάδι, σε χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ και τσιγαρίζουμε λίγο.
  3. Σβήνουμε με την τσικουδιά και συνεχίζουμε με πολύ χαμηλή φωτιά.
  4. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε στα 8, τις προσθέτουμε και βάζουμε το πιπέρι, το δεντρολίβανο και το λεμονοθύμαρο. Δένουμε τη σάλτσα μας.

Εξαιρετικός μεζές με παξιμάδι για κρασί αλλά και τσικουδιά.

  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 15'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5