Visual Browsing
Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα!

Συνταγή για νηστίσιμη πίτσα!

Τόσο νόστιμη που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις κανονικές πίτσες...

Πίτσα special που θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας! Μυρωδάτη, διατροφική, νηστίσιμη, φυσικά κατάλληλη και για τους vegetarian φίλους/φίλες μας, με τραγανή ζύμη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις κανονικές πίτσες! #musttry

 

Υλικά για 8-10 άτομα:

Για τη ζύμη:

  • 600 γρ. αλεύρι, σκληρό
  • 360 ml νερό
  • 5 γρ. μαγιά, ξερή
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
  • 1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Για την πίτσα:

  • 150-200  γρ. πατάτες, προτηγανισμένες
  • 4 μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 6 κ.σ. σάλτσα πίτσας 
  • 4 κ.σ. ελιές ροδέλες
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες στη μέση
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Για τη ζύμη της πίτσας: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι. Αδειάζουμε μέσα στον κάδο και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομογενοποιημένη ζύμη.
  3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία με μιάμιση ώρα.
  4. Κόβουμε το ζυμάρι στα δύο. Λαδώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 36Χ28 και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε όλο το ταψί. Από πάνω τοποθετούμε τη σάλτσα της πίτσας, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις ελιές, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, τις πατάτες, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στον αέρα για 10 με 15 λεπτά. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο ζυμάρι.
  5. Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Αν ψήσουμε την πίτσα στο μισό χρόνο και την αφήσουμε να κρυώσει πολύ καλά, μπορούμε να τη διατηρήσουμε στην κατάψυξη για περίπου ένα μήνα. Στη ζύμη χρησιμοποιούμε ζεστό νερό το χειμώνα και νερό σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Κουζίνα ιταλική κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Σαρακοστή
  • Χρόνος 120+'
  • Θερμίδες 280
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5