Από τα νοστιμότερα όσπρια, οι γίγαντες μπορούν να μαγειρευτούν με δεκάδες τρόπους (γίνονται ακόμα και τηγανητοί!). Αυτή η συνταγή τους θέλει ψημένους στον φούρνο μέχρι να «μελώσουν» και να βγάλουν όλη τους τη νοστιμιά. Το χωριάτικο λουκάνικο δε, που ταιριάζει υπέροχα με τους γίγαντες, δίνει στο πιάτο αυτό το «κάτι παραπάνω». Σε συμβουλεύουμε να αποθηκεύσεις τη συνταγή. Είναι σίγουρο ότι θα τη φτιάξεις πολλές φορές…

Υλικά για 4 άτομα
- ½ κιλό γίγαντες
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 2 καρότα
- 2 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε ροδέλες
- 3 ντομάτες (περασμένες από τον τρίφτη)
- 1 φύλλο δάφνης
- 4-5 κλωναράκια θυμάρι
- 2-3 κλωναράκια σέλινο
- 100ml ελαιόλαδο
- 150ml νερό
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τους γίγαντες στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνουμε μέσα τους γίγαντες. Τους βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Σουρώνουμε τους γίγαντες και τους τοποθετούμε στο ταψί μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ψήνουμε στους 170°C για 1 – 1.30 ώρα.
- Βασικό υλικό Όσπρια
- Κουζίνα ελληνική κουζίνα
- Χρόνος 120+'
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €