Visual Browsing
Pasta με κολοκύθι, ρικότα και βασιλικό

Pasta με κολοκύθι, ρικότα και βασιλικό

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 30’

Όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο, θες κάτι νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μία καλοκαιρινή μακαρονάδα με κολοκυθάκια, βασιλικό και ρικότα;

Υλικά για 4 άτομα

  • 400γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες ή ριγκατόνι)
  • 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι ρικότα
  • ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να κρατήσουμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους.
  2. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  3. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 4-5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά, έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού.
  5. Απλώνουμε τη ρικότα πάνω από τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Βασικό υλικό Ζυμαρικά
  • Κουζίνα Ιταλική κουζίνα
  • Θερμίδες 692
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Καλοκαίρι
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5