- 1 αρνίσιο μπουτάκι (1,800 – 2 κιλά)
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 3 κουτ. λάδι
- Αλατοπίπερο – δενδρολίβανο – γαρίφαλα
- 1 κιλό πατατούλες φούρνου
- 2 κουτ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
- Με κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε βαθιές τρυπούλες στη σάρκα του κρέατος.
- Ρίχνετε αλατοπίπερο μέσα και σπρώχνετε από 1 φετούλα σκόρδο, 1 ολόκληρο γαρίφαλο και φυλλαράκια δενδρολίβανου σε κάθε τρύπα.
- Αλείφετε με το λάδι.
- Κόβετε μεγάλο χαρτί ψησίματος. Ακουμπάτε επάνω το κρέας και περιχύνετε με το λεμόνι.
- Διπλώνετε το κρέας 3-4 φορές στο χαρτί να σκεπαστεί από όλες τις πλευρές. (Αν το ζουμί βρει τρύπα, θα χυθεί προς τα έξω και θα ξεραθεί εύκολα το κρέας).
- Βάζετε σε ταψάκι, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς να ψηθεί για 4-5 ώρες.
- Την τελευταία ώρα του ψησίματος βγάζετε το αλουμινόχαρτο και βάζετε τις πατατούλες σε ταψάκι.
- Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το βούτυρο, τον χυμό λεμονιών και λίγο νερό και βάζετε στον φούρνο να ψηθούν για 1 ώρα να ροδίσουν.
- Βγάζετε το κρέας από τον φούρνο, αφήνετε 5 λεπτά, ξετυλίγετε από το χαρτί και βάζετε σε πιατέλα.
- Γαρνίρετε με τις πατατούλες και φύλλα δενδρολίβανου και σερβίρετε.
*Η συνταγή είναι του σεφ Βασίλη Λορέντζου.
- Βασικό υλικό Κρέας
- Ειδική περίπτωση Πάσχα
- Χρόνος 120more'
- Δυσκολία Μέτριο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €€