1821 Digital Gallery
Γλυκόξινο κοτόπουλο με νουντλς

Γλυκόξινο κοτόπουλο με νουντλς

  • *Yλικά για 4 ατομα
  • 1/2 στήθος φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1/2 στήθος φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μπαστουνάκια
  • πιπεριές πολύχρωμες σε κυβάκια
  • καρότο κομμένο σε φλούδες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 10 μανιτάρια μικρά σε φετούλες
  • 1 κ. σ. πελτέ
  • αλάτι
  • Chow Mein νουντλς Vitasia
  • Για την Μαρινάδα
  • 3-4 κ. σ. σόγια σος
  • 1 κ. σ. μέλι (γεμάτη)
  • 1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • πιπέρι
  • 1 κ. γ. ξίδι

Εκτέλεση

Πώς το κάνουμε

  1. Μαρινάρουμε το κρέας περίπου μια ώρα με την σόγια, το μέλι, το τζίντζερ, το ξίδι και το πιπέρι.
  2. Κόβουμε σε κυβάκια όλα τα υλικά και το καρότο σε φλούδες.
  3. Σοτάρουμε τα λαχανικά 4-5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τον πελτέ, λίγο αλάτι (όχι πολύ γιατί έχει και η σόγια) και αφήνουμε λίγα λεπτά να πάρει χρώμα το κοτόπουλο.
  5. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε 10-15 λεπτά να μαγειρευτεί το κρέας.
  6. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα νουντλς και λίγο αλάτι και βράζουμε για 2 λεπτά.
  7. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό για 1 λεπτό.

Σερβίρουμε αμέσως.

Back to top

Προσεχως

«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών
20.06.2022
«Επέστρεφε» Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη - Ατομική Εκθέση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5