1821 Digital Gallery
Μαυρομάτικα με σπανάκι

Μαυρομάτικα με σπανάκι

Μιαμ μιαμ!

Για ένα πιάτο γεμάτο πρωτείνη, χωρίς κρέας!

Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1kg σπανάκι ή σέσκουλα ή και τα δυο μαζί
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 1 μέτριo κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες ή 5-6 τοματίνια κομμένα στα τέσσερα
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια λεμόνια, το χυμό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό βάζουμε τα φασόλια με ολόκληρο το κρεμμύδι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι εντελώς. Προς το τέλος του βρασίματος, προσθέτουμε αλάτι.
  2. Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χόρτα, κόβοντας τα σκληρά κοτσάνια. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τα κόβουμε σαν σαλάτα (χοντροκομμένα)
  3. Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, βάζουμε πιπέρι και σοτάρουμε τα φρέσκια κρεμμύδια.
  4. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα γυρίζουμε 2'-3', στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα (σπανάκι και σέσκουλα), δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί άλλα 10΄ περίπου.
  5. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές προσεκτικά. Προσθέτουμε λεμόνι, φρεσκοκομμένο άνηθο και τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
  • Βασικό υλικό Λαχανικά
  • Ειδική περίπτωση Vegetarian - Vegan
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Μέτριο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5