1821 Digital Gallery
Cheesecake με κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Cheesecake με κουραμπιέδες και μελομακάρονα

Εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για να αξιοποιήσεις τα γλυκά των γιορτών που περίσσεψαν

Στην περίπτωση που σας περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες (απίθανο, αλλά συμβαίνει!) έχουμε την τέλεια συνταγή! Ένα φανταστικό, διαφορετικό cheesecake με τα αγαπημένα γλυκίσματα των γιορτών που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. 

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 420 γρ. μελομακάρονα
  • 7 γρ. ζελατίνη 
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Για το σερβίρισμα:

  • Κουραμπιέδες, σπασμένους
  • Φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε σε ένα μπολ τα μελομακάρονα και με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως, τα σπάμε και τα ρίχνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ.
  2. Απλώνουμε παντού τα μελομακάρονα και τοποθετούμε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  3. Βάζουμε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να μαλακώσουν.
  4. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και με το σύρμα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε εκ νέου.
  5. Σουρώνουμε έπειτα τις ζελατίνες και τις βάζουμε στο microwave για 3 με 5 δευτερόλεπτα, μέχρι να διαλυθούν. Τις αδειάζουμε στον κάδο και ανακατεύουμε εκ νέου.
  6. Βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  7. Κόβουμε αφού περάσουν οι 3 ώρες και σερβίρουμε με κουραμπιέδες και φιστίκια Αιγίνης.

#tsoulotip: Προσέχουμε μην ζεστάνουμε πολύ τη ζελατίνη και καεί. Αν θέλουμε πιο τραγανό το cheesecake μπορούμε να σπάσουμε λίγους κουραμπιέδες μέσα στη γέμιση.


Βρείτε περισσότερα στη σελίδα του Γιώργου Τσούλη https://www.giorgostsoulis.com/

  • Κουζίνα Αμερικάνικη
  • Ειδική περίπτωση Χριστούγεννα
  • Χρόνος 120+'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Χειμώνας
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5