Visual Browsing
Ταρταλέτες σοκολάτας με φράουλες

Ταρταλέτες σοκολάτας με φράουλες

Ζύμη που μοσχοβολάει, σοκολατένια γέμιση που λιώνει στο στόμα…

Αυτό το γλυκό θα μπορούσε να ονομαστεί και «Ταρταλέτες 3Φ». Δηλαδή Φ-ανταστικές με Φ-ράουλες και Φ-ιστίκια Αιγίνης. Μη γελάτε, Φφφφυσάνε λέμε! Τριφτή ζύμη που μοσχοβολάει, σοκολατένια βελούδινη γέμιση που λιώνει στο στόμα, γλύκα με ανεπαίσθητες νότες οξύτητας από τις φράουλες, ένα ωραίο τραγάνισμα στο τέλος από τα φιστίκια. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γλυκό; Ένα δεύτερο ίσως;

Υλικά για 8 ατομικές ταρταλέτες

Για τη βάση της τάρτας:

  • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 175γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 κουτ. σούπας παγωμένο νερό ή λίγο περισσότερο

Για τη γέμιση:  

  • 250γρ. κρέμα γάλακτος  
  • 250γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μπράντι

Για το σερβίρισμα:

  • Φράουλες
  • Φιστίκια Αιγίνης τριμμένα 

Εκτέλεση

Για τη βάση της τάρτας:

  1. Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε εκεί τα κυβάκια του βούτυρου και τον κρόκο του αβγού. Τρίβουμε με τα δάχτυλα το βούτυρο με το αλεύρι να γίνει μια ψιχουλιαστή ζύμη.
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το νερό ή λίγο επιπλέον αν χρειαστεί μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Μην την παραζυμώνουμε γιατί σκληραίνει. Την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη για μισή ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 8, την κάνουμε μπάλα και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα μέσα σε ατομικές φόρμες τάρτας σε λεπτό φύλλο να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά.
  4. Τις τρυπάμε με πιρούνι παντού και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.

Για τη γέμιση:

  1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά να πάρει βράση.
  2. Μόλις πάρει μια βράση, τη ρίχνουμε πάνω από τα κομματάκια της σοκολάτας και μετά από μισό λεπτό ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και ομογενοποιούμε το μέλι και το μπράντι.
  3. Αφού κρυώσει λίγο η ganache της σοκολάτας, τη μοιράζουμε στις ταρταλέτες και αφού σταθεροποιηθεί διακοσμούμε με φράουλες και τριμμένα φιστίκια.   

Σημείωση: Αν δεν έχετε ατομικά φορμάκια φτιάχνετε τάρτα σε μεγάλη ταρτιέρα. Πώς; Πιέζουμε τη ζύμη στον πάγκο να πλατύνει και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Όπως είναι την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο. Με αυτή τη ζύμη ντύνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας ταρτιέρας διαμέτρου 25εκ.  

  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Κουζίνα γαλλική κουζίνα
  • Ειδική περίπτωση Ρομαντικό δείπνο
  • Χρόνος 60'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5