ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει τη συνταγή για τo γλυκό της αγάπης

Τούρτα για ερωτευμένους με φρέσκο τυρί κρέμα και φράουλες

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στέλιος Παρλιάρος
Στέλιος Παρλιάρος/ Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Αν για κάτι αγαπάμε τη γιορτή των ερωτευμένων είναι γιατί ποτέ της δεν της λείπουν τα γλυκά. Κι όταν το γλυκό που θα χαρίσεις στο άλλο σου μισό, είναι φτιαγμένο από τα χέρια σου, κερδίζεις έξτρα πόντους (όλοι το ξέρουν αυτό). Για αυτό κι εμείς ζητήσαμε την καθοδήγηση του εθνικού και πιο αγαπημένου μας ζαχαροπλάστη κι εκείνος μας έδωσε αυτή τη φανταστική συνταγή για τούρτα με φρέσκο τυρί κρέμα και φράουλες. Με τη μαεστρία του Στέλιου Παρλιάρου και την αγάπη σου, η γλύκα της βραδιάς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη…

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει τη συνταγή για τo γλυκό της αγάπης

Υλικά για τη βάση:

  • 3 ασπράδια αυγού
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. φιστίκι Αιγίνης
  • 80 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για τη γέμιση:

  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • Φράουλες για το γαρνίρισμα
  • Easy
  • 120+
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

  1. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα φιστίκια  μαζί με το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε το φιστίκι με το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη.
  3. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  4. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 22-24 εκ.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C - 170° για 20 λεπτά.
  6. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.

Για τη γέμιση:

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε έως ότου σχηματιστεί μία λεία κρέμα.
  2. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου σφίξει η κρέμα.
  3. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. τοποθετούμε τον ένα δίσκο από τη βάση, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο δίσκο.
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες έως ότου σταθεροποιηθεί. Πριν σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και γαρνίρουμε με φράουλες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ