Visual Browsing
Κέικ καρότου
Κέικ καρότου από τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη

Κέικ καρότου από τον σεφ Δημήτρη Δημητριάδη

Ο σεφ του Artisanal μας δίνει την τέλεια συνταγή για κέικ καρότο

To Artisanal φημίζεται για την υπέροχα δημιουργική κουζίνα του: τα πιάτα του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη καταφέρνουν πάντα να ξυπνούν τις πιο αγαπημένες γευστικές αναμνήσεις, αλλά ταυτόχρονα να μας οδηγούν σε νέα γαστρονομικά μονοπάτια. Πρώτες ύλες από έλληνες παραγωγούς, σύγχρονες τεχνικές και η τόσο ξεχωριστή ματιά του ταλαντούχου αυτού σεφ είναι τα μυστικά που τελικά κάνουν τη διαφορά.

Η συνταγή για το κέικ καρότου είναι δική του. Ας το φτιάξουμε σπίτι, μέχρι να μπορέσουμε πάλι να απολαύσουμε τα (πραγματικά απίστευτα) γλυκά του Δημήτρη Δημητριάδη στον ανθισμένο, μυρωδάτο κήπο του Artisanal.

  • 360 γρ. τριμμένο καρότο
  • 320 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. ηλιέλαιο
  • 10 γρ. μπέικιν
  • 5γρ. αλάτι
  • 5 γρ. κανέλα σκόνη
  • 3 αυγά
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα έλαια, το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ψήνουμε αμέσως στον φούρνο στους 150-155°C για 60 λεπτά.
  • Βασικό υλικό Ζύμες
  • Χρόνος 70'
  • Δυσκολία Εύκολο
  • Εποχή Όλες οι εποχές
  • Κόστος
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5