Τι θα έλεγες για αφόρητα σοκολατένια brownies, που φτιάχνονται σε λιγότερο από 30΄ και έχουν μόλις 144 θερμίδες/ τεμάχιο; Ναι, αυτή η συνταγή κάνει (σοκολατένια) θαύματα.

Υλικά για 16 μερίδες:
- ½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ φλιζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- ¼ κ. γλ. αλάτι
- Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20Χ20εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά (περίπου για 1 λεπτό). Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
- Ρίχνουμε τη ζύμη στο ταψί με τη λαδόκολλα και την απλώνουμε καλά. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω σταγόνες σοκολάτας.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα brownies να κρυώσουν. Μόλις φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα κόβουμε σε 16 κομμάτια.
- Βασικό υλικό Ζύμες
- Ειδική περίπτωση Φοιτητική ζωή
- Χρόνος 30'
- Θερμίδες 144/ τεμάχιο
- Δυσκολία Εύκολο
- Εποχή Όλες οι εποχές
- Κόστος €