ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκουμάδες με διπλή σοκολάτα

Γιατί όλοι αγαπάμε τους λουκουμάδες!

125307-281323.jpg
Τάσος Αντωνίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322100-649971.jpg

Οι λουκουμάδες δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Πόσο μάλλον τούτοι εδώ που ξέρουν από σοκολατένιες βουτιές. Τέλειο γλυκό, κερδίζει επάξια τη θέση του στο πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο.

Υλικά για 10 μερίδες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. νερό χλιαρό (στους 30ºC)
  • 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. κουβερτούρα λευκή ψιλοκομμένη
  • δημητριακά ή μπισκότο τριμμένο για το γαρνίρισμα
  • Easy
  • 60
  • All
  • Γλυκά - Επιδόρπια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι με την ξηρή μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό.
  2. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  3. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (για 30 λεπτά περίπου).
  4. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο βουτάμε κάθε τόσο σε νερό αν κολλάει η ζύμη, κόβουμε λουκουμάδες από τη ζύμη και τους ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
  6. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  7. Βγάζουμε έναν-έναν τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Eτοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας:

  1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά, χωρίς να βράσει.
  2. Βάζουμε σε δύο μπολ τα δύο είδη κουβερτούρας.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος σε κάθε μπολ με τις κουβερτούρες.
  4. Ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν οι δύο γκανάς.
  5. Μεταφέρουμε τους λουκουμάδες σε πιατέλα, επικαλύπτουμε με τα τριμμένα δημητριακά ή το μπισκότο και περιχύνουμε με την γκανάς σοκολάτας και λευκής σοκολάτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ