1821 Digital Gallery
Ένας Ιταλός στην Αθήνα
ΤΕΥΧΟΣ 410
TASTE POLICE

Ένας Ιταλός στην Αθήνα

Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα

Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα. Με αφορμή το re-opening του εστιατορίου του  για τη σεζόν του χειμώνα, μιλάμε με τον Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι για γεύση και άλλα πολλά.


Τι σχέδια έχεις φέτος για σένα και το Fabrizios’; Επιθυμώ να διασκεδάσω, όπως πέρυσι. Φέτος θα έχω και πιο αισθητή προσωπική παρουσία στη σάλα.

Η κρίση επηρεάζει τη μαγειρική σου; Καθόλου. Άλλωστε, υλικά που για άλλες κουζίνες θεωρούνται φτωχά, στη δική μου πρωταγωνιστούν. Είναι ζήτημα φαντασίας να φτιάξεις εύγευστα πιάτα, ακόμα και με τα πιο καθημερινά υλικά.

Υπάρχουν καινούργια πιάτα; Φυσικά, μάλιστα ανανεώνονται τακτικά, παρόλο που πάντα κρατάμε κάποια που έχουν αποδειχθεί «αγαπημένα» για πολλούς. Φέτος προτείνουμε μπριζόλα από chianina toscana (τύπος μοσχαριού) ή αλλιώς την πολύ γνωστή fiorentina, rocchette di gamberi, δηλαδή γαρίδες τυλιχτές σε πάστα tagliolini, και tiramisu communista με φρούτα του δάσους.

Σχετικα
Σκίσανε τα ελληνικά μπαρ στα World’s 50 Best Bars 2021
Σκίσανε τα ελληνικά μπαρ στα World’s 50 Best Bars 2021

Ποιο είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει για τη δουλειά σου; «Chef, κάνε μου ό,τι γουστάρεις!»

Ποια είναι η αγαπημένη σου μυρωδιά; Πάντα φέρνω με συγκίνηση στο νου τη μυρωδιά της μπομπότας, που ψηνόταν στα νοικοκυριά του χωριού μου για να καλωσορίσει τους δουλευτάδες των χωραφιών. Ή το πώς μοσχοβολά το πεύκο τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια στη Μεσόγειο. Έχω πολλές αγαπημένες μυρωδιές...

Το πιο αγαπημένο σου φαγητό από την ελληνική κουζίνα; Μου έρχεται ένας χείμαρρος από αγαπημένα, θα περιοριστώ σε 3! Ηπειρώτικη πλατσαριά (πίτα από καλαμπόκι με διάφορα άγρια και «ήμερα» χόρτα), οι παπούλες, σαλάτα από φρέσκιες κορυφές μπιζελιών (κρητική συνταγή), κι επίσης από την Κρήτη τα γαλάντερα (σούπα από εντόσθια αρνιών γάλακτος).

Σχετικα
Ούμπουντου: To νέο specialty coffeeshop του Θησείου
Ούμπουντου: To νέο specialty coffeeshop του Θησείου

Ποια διάσημη προσωπικότητα θα δεξιωνόσουν στο Fabrizios’; Τον Francis Bacon, που εκτιμώ ιδιαίτερα ως ζωγράφο. Θα του προσέφερα τη fiorentina ως tribute στη θεματολογία του, με τα ανθρώπινα μέλη που μοιάζουν να έχουν βγει από... σφαγείο.

Τέλος, σεφ, μια κρίσιμη ερώτηση… Πώς πετυχαίνουμε το σωστά βρασμένο μακαρόνι; Ακολουθούμε πάντα πιστά τις οδηγίες (χρόνο) της συσκευασίας.  

Fabrizios’, Σπευσίππου 8, Κολωνάκι, 210 7247.180, ανοιχτά κάθε μέρα και μεσημέρι

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5