Ένας Ιταλός στην Αθήνα
Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα
Από τους πιο ξακουστούς σεφ της πόλης και μαζί έντονη, γοητευτική προσωπικότητα. Με αφορμή το re-opening του εστιατορίου του για τη σεζόν του χειμώνα, μιλάμε με τον Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι για γεύση και άλλα πολλά.
Τι σχέδια έχεις φέτος για σένα και το Fabrizios’; Επιθυμώ να διασκεδάσω, όπως πέρυσι. Φέτος θα έχω και πιο αισθητή προσωπική παρουσία στη σάλα.
Η κρίση επηρεάζει τη μαγειρική σου; Καθόλου. Άλλωστε, υλικά που για άλλες κουζίνες θεωρούνται φτωχά, στη δική μου πρωταγωνιστούν. Είναι ζήτημα φαντασίας να φτιάξεις εύγευστα πιάτα, ακόμα και με τα πιο καθημερινά υλικά.
Υπάρχουν καινούργια πιάτα; Φυσικά, μάλιστα ανανεώνονται τακτικά, παρόλο που πάντα κρατάμε κάποια που έχουν αποδειχθεί «αγαπημένα» για πολλούς. Φέτος προτείνουμε μπριζόλα από chianina toscana (τύπος μοσχαριού) ή αλλιώς την πολύ γνωστή fiorentina, rocchette di gamberi, δηλαδή γαρίδες τυλιχτές σε πάστα tagliolini, και tiramisu communista με φρούτα του δάσους.
Ποιο είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που έχεις ακούσει για τη δουλειά σου; «Chef, κάνε μου ό,τι γουστάρεις!»
Ποια είναι η αγαπημένη σου μυρωδιά; Πάντα φέρνω με συγκίνηση στο νου τη μυρωδιά της μπομπότας, που ψηνόταν στα νοικοκυριά του χωριού μου για να καλωσορίσει τους δουλευτάδες των χωραφιών. Ή το πώς μοσχοβολά το πεύκο τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια στη Μεσόγειο. Έχω πολλές αγαπημένες μυρωδιές...
Το πιο αγαπημένο σου φαγητό από την ελληνική κουζίνα; Μου έρχεται ένας χείμαρρος από αγαπημένα, θα περιοριστώ σε 3! Ηπειρώτικη πλατσαριά (πίτα από καλαμπόκι με διάφορα άγρια και «ήμερα» χόρτα), οι παπούλες, σαλάτα από φρέσκιες κορυφές μπιζελιών (κρητική συνταγή), κι επίσης από την Κρήτη τα γαλάντερα (σούπα από εντόσθια αρνιών γάλακτος).
Ποια διάσημη προσωπικότητα θα δεξιωνόσουν στο Fabrizios’; Τον Francis Bacon, που εκτιμώ ιδιαίτερα ως ζωγράφο. Θα του προσέφερα τη fiorentina ως tribute στη θεματολογία του, με τα ανθρώπινα μέλη που μοιάζουν να έχουν βγει από... σφαγείο.
Τέλος, σεφ, μια κρίσιμη ερώτηση… Πώς πετυχαίνουμε το σωστά βρασμένο μακαρόνι; Ακολουθούμε πάντα πιστά τις οδηγίες (χρόνο) της συσκευασίας.
Fabrizios’, Σπευσίππου 8, Κολωνάκι, 210 7247.180, ανοιχτά κάθε μέρα και μεσημέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Εκεί το γλυκό είναι οπτικά και γευστικά σαν έργο τέχνης
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ξεχωριστές μεταξύ τους αλλά όλες τους ιδιαίτερες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.