Στέλιος Παρλιάρος
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το περιοδικό Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο κυκλοφορεί μια φορά το μήνα μαζί με την ATHENS VOICE, και είναι συλλεκτικό. Κάθε τεύχος θα είναι αφιερωμένο και σε ένα διαφορετικό υλικό. Για αυτό το μήνα ο Στέλιος Παρλιάρος εμπνέεται από τη βανίλια, παρουσιάζοντάς μας αλμυρές και γλυκές συνταγές, ανάμεσά τους και αυτή η συνταγή για γλυκό πουρέ πατάτας με βανίλια. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το τεύχος πατώντας εδώ.
Συνταγή για γλυκό πουρέ πατάτας με βανίλια
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε έως ότου μαλακώσουν πολύ.
- Ανοίγουμε τους λοβούς της βανίλιας κάθετα με ένα μαχαίρι και αφαιρούμε τους σπόρους. Τους βάζουμε στο γάλα, ανακατεύουμε με μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ομογενοποιούμε με μία μαρίζ ή με έναν αυγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το αλάτι και το πιπέρι, και ομογενοποιούμε πολύ καλά.