Στην αρχή θα σου φανεί περίεργο. «Μα πίτσα με μέλι;» θα αναρωτηθείς. Μόλις το δοκιμάσεις όμως θα καταλάβεις πόσο έξυπνο είναι όλο αυτό. Το μέλι τελικά, ταιριάζει τέλεια με το σαλάμι (ίσως το πιο δημοφιλές συστατικό της πίτσας), αλλά και με το ζυμάρι της πίτσας. Αρκεί μία δοκιμή για να σε πείσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Αφήνουμε τη ζύμη για πίτσα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την ανοίξουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Όταν η ζύμη αποκτήσει διάμετρο 25 εκ. και πάχος 3,5 εκ. την τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο. Αλείφουμε τη ζύμη με τη σάλτσα για πίτσα, αφήνοντας περίπου 2,5 εκ. από την άκρη. Από πάνω πασπαλίζουμε την τριμμένη μοτσαρέλα. Έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα το σαλάμι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις ελιές.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες. Απομακρύνουμε από τον φούρνο, ραντίζουμε με το μέλι και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Σερβίρουμε με έξτρα μέλι (όπου μπορούμε να βουτάμε την άκρη της πίτσας).