- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτή η σούπα είναι τέλεια για τις κρύες νύχτες και ιδανική για όλη την οικογένεια. Οι γλυκοπατάτες δίνει τη γλύκα που λατρεύουν τα παιδιά, ενώ η το γάλα καρύδας και ο κουρκουμάς χαρίζουν μια πιο βαθιά γεύση που πολύ θα εκτιμήσουν οι ενήλικες. Είναι εύκολη, είναι γρήγορη, νόστιμη και θρεπτική. Είναι ό,τι ακριβώς θες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τις φακές, τον κουρκουμά και το αλάτι. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο δυνατό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση.
- Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και να μαγειρευτούν οι φακές – θα χρειαστούν περίπου 20-25 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το γάλα καρύδας και απομακρύνουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρώς, ύστερα την μπλεντάρουμε με ένα μπλέντερ. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό, αν η σούπα είναι αρκετά πηχτή.