ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η σωστή φασολάδα

Ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας μας δίνει όλα τα μυστικά της συνταγής

32014-72458.jpg
A.V. Guest
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η σωστή φασολάδα

Η φασολάδα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες. Σούπα δυναμωτική, θρεπτική και πολύ νόστιμη. Ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας μας δίνει τη συνταγή, μαζί και όλα τα μυστικά της, για να τη φτιάξουμε σωστά.

Συνταγή για φασολάδα από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα

Συνταγή για φασολάδα από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα
Υλικά για 4–5 άτομα:
  • 500 γρ. φασόλια λευκά (μέτρια ή χονδρά)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε ροδέλες
  • 2–3 κλωνάρια σέλινο (με τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά πράσινη (προαιρετικά), σε κυβάκια
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη ή 2 κ.σ. πελτέ
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • Καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο (αν τη θέλεις πικάντικη)
  • Easy
  • 120' +
  • 4 Μερίδες
  • Winter
  • Σούπες
  • ελληνική κουζίνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μούλιασμα: Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν.
  2. Πρώτο βράσιμο: Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Ύστερα, τα στραγγίζουμε ξανά (έτσι αποφεύγουμε το
  3. πολύ φούσκωμα).
  4. Μαγείρεμα: Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια μαζί με μπόλικο νερό, να τα σκεπάζει καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  5. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν (θα χρειαστούν περίπου 40–50 λεπτά), ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα ή τον πελτέ, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα (συνολικά 1-1,5 ώρα, ανάλογα με τα φασόλια).
  7. Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη ωμό ελαιόλαδο για γεύση.
  8. Σερβίρουμε μαζί με ελιές, φέτα και λίγο χωριάτικο ψωμί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ