- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
A.V. Guest
3’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φασολάδα είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες. Σούπα δυναμωτική, θρεπτική και πολύ νόστιμη. Ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας μας δίνει τη συνταγή, μαζί και όλα τα μυστικά της, για να τη φτιάξουμε σωστά.
Συνταγή για φασολάδα από τον σεφ Δημήτρη Τζιοβάρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μούλιασμα: Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν.
- Πρώτο βράσιμο: Την επόμενη μέρα, τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Ύστερα, τα στραγγίζουμε ξανά (έτσι αποφεύγουμε το
- πολύ φούσκωμα).
- Μαγείρεμα: Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε τα φασόλια μαζί με μπόλικο νερό, να τα σκεπάζει καλά. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν (θα χρειαστούν περίπου 40–50 λεπτά), ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα ή τον πελτέ, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
- Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα (συνολικά 1-1,5 ώρα, ανάλογα με τα φασόλια).
- Στο τέλος μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη ωμό ελαιόλαδο για γεύση.
- Σερβίρουμε μαζί με ελιές, φέτα και λίγο χωριάτικο ψωμί.