- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ντομάτα, ρίγανη και φρέσκος βασιλικός. Το τέλειο καλοκαιρινό δείπνο δεν θέλει πολλά υλικά, μονάχα αρώματα. Αυτή η ντοματόσουπα είναι χορταστική κι ελαφριά (άρα ό,τι πρέπει για τις μέρες με πολλή ζέστη), ενώ για να γίνει χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά από τον χρόνο σου. Σημαντική συμβουλή: προτείνουμε να τη συνοδεύσεις μαζί με αυτό το κολασμένο σάντουιτς! Θα ταιριάξει υπέροχα…
Εύκολη ντοματόσουπα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Έπειτα, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το μπούκοβο, τη ρίγανη, τον αποξηραμένο βασιλικό και σοτάρουμε για 5-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ντοματίνια, τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μισό, και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά και μέχρι 45 λεπτά (αν έχουμε περισσότερο χρόνο).
- Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει για μερικά λεπτά κι έπειτα τη μεταφέρουμε σε ένα μπλέντερ. Την μπλεντάρουμε σε όσες δόσεις χρειαστεί.
- Σερβίρουμε τη σούπα μαζί με ψιλοκομμένο βασιλικό και ιδανικά μαζί με αυτό το τέλειο σάντουιτς.