- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όταν οι πρώτες κολοκύθες σκάνε μύτη στο μανάβικο της γειτονιάς σου, σημαίνει ότι έχει έρθει και επίσημα το φθινόπωρο. Υποδέξου το, λοιπόν, όπως του αξίζει: με μία καυτή κολοκυθόσουπα βελουτέ, το αγαπημένο comfort food πιάτο του φθινοπώρου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και με ένα κουτάλι απομακρύνουμε τα κουκούτσια και τις ίνες. Αλείφουμε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε προηγούμενος καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 45-55 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να μαλακώσει. Αφήνουμε την κολοκύθα να κρυώσει λίγο, και έπειτα με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα της και την κρατάμε σε ένα μπολ.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με 1 κ. σ. ελαιόλαδο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το πράσο, μαζί μία πρέζα αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσει το πράσο, περίπου για 10-12 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε μια κουταλιά νερό.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και το φασκόμηλο και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα και το ζωμό κοτόπουλου. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρεμώδης. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή με ό,τι γαρνιτούρα θέλουμε (π.χ. μπέικον, τηγανιτό κολοκύθι, καβουρδισμένους σπόρους κολοκύθας).