- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Χειμωνιάζει, καιρός για σουπίτσα. Αν βαρεθήκατε την κοτόσουπα και τα γιουβαρλάκια, να μια εύκολη, φτηνή και νοστιμότατη συνταγή για πρώτο ή κύριο πιάτο.
Προαιρετικά: Μπορείτε επίσης να βάλετε και έναν κύβο ζωμού λαχανικών και λίγη τριμμένη γραβιέρα. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέτετε και μισή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη ή πιπέρι καγιέν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το απάκι σε κύβους και το κρεμύδι, τα μανιτάρια, τον άνιθο και τον μαιντανό όσο ψιλοκομμένα θέλετε.
Βράζετε δύο λίτρα νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ζυμαρικό. Αφήνετε σε μεσαία φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το ζυμαρικό και ανακατεύετε καλά για να βράσουν όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως με ζεστό ψωμί και γαρνίρετε προαιρετικά με λίγη τριμμένη γραβιέρα ή τυρί της αρεσκείας σας.
Καλή όρεξη!
* Συνταγή: Ιωάννα Φ.