- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σκονάκι: Τον πολύ …heavy χειμώνα μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με βούτυρο. Προσέξτε να βράσει σε σιγανή φωτιά και ας κάνει περισσότερη ώρα να ετοιμαστεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 15΄περιπου μέχρι να πάρει σκούρο καφέ χρώμα. Ρίχνουμε το πιπέρι, το κρασί, το ζωμό, το θυμάρι, και τη δάφνη.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να βράσει. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 45΄.
- Ρίχνουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τα πράσα, το σέλερυ, τα κολοκύθια και τις πατάτες (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζωμό). Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 35΄ ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Βγάζουμε τη δάφνη πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μπέικον και σερβίρουμε.