- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Αυτή η σαλάτα είναι δροσερή, νόστιμη και τόσο θρεπτική που άνετα μπορεί να σταθεί και ως κυρίως γεύμα. Φτιάξε την ένα καλοκαιρινό βράδυ που λαχταράς να φας κάτι ελαφρύ, αλλά δεν θες να μείνεις στην κουζίνα πάνω από ένα τέταρτο. Ναι, κι όμως, αυτή η συνταγή χρειάζεται μόλις 15 λεπτά από τον χρόνο σου!
Δροσερή γαριδοσαλάτα με αγγούρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις γαρίδες και τις αφήνουμε να βράσουν (1,5 λεπτό αν είναι φρέσκες και 3 λεπτά αν είναι κατεψυγμένες). Σουρώνουμε και τις αφήνουμε κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό για περίπου 1 λεπτό μέχρι να κρυώσουν. Σε ένα ταψί απλώνουμε χαρτί κουζίνας και τοποθετούμε τις γαρίδες. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί όσο προετοιμάζουμε το dressing.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το σέλινο, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το σχοινόπρασο, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βγάζουμε τις γαρίδες από το ψυγείο και τις ρίχνουμε στο μπολ μαζί με το αγγούρι. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλάτι.
- Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι.