
A.V. Guest
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Τζιοβάρας είναι sous chef στο Salonika Restaurant του Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στον executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Μας έστειλε την παρακάτω συνταγή για νηστίσιμη σαλάτα με σουβλάκι θαλασσινών και τον ευχαριστούμε πολύ.
Συνταγή για νηστίσιμη σαλάτα με σουβλάκι θαλασσινών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σουβλάκια θαλασσινών:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στο μπολ τις γαρίδες, το καλαμάρι και τις φέτες χταποδιού και αφήνουμε τα θαλασσινά να μαριναριστούν για 15-30 λεπτά.
- Αφού μαριναριστούν, περνάμε στο σουβλάκι μία γαρίδα, μία φέτα χταπόδι, μία ροδέλα καλαμαριού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα τέσσερα σουβλάκια.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα ή στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σαλάτα:
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα, την πράσινη και την κόκκινη λόλα. Ύστερα τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με τα ντοματίνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγούρι και τα μυρωδικά.
- Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και το σουσάμι.
Dressing: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο blender.
Στήσιμο πιάτου:
- Βάζουμε τη σαλάτα στο κέντρο του πιάτου.
- Από πάνω ή στο πλάι τοποθετούμε τα σουβλάκια.
- Περιχύνουμε με το dressing.
- Προαιρετικά, πασπαλίζουμε το πιάτο με ξύσμα λεμονιού και λίγο καπνιστό αλάτι για ακόμη περισσότερη ένταση.