- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη σαλάτα. Είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά, έχει μεγάλη νοστιμιά και -το κυριότερο- γίνεται πανεύκολα. Απλώς ρίχνεις όλα τα υλικά μέσα στο τηγάνι (ναι, ακόμη και την κινόα!) και αυτό ήταν! Σε περίπου 30 λεπτά έχεις στα χέρια σου μία πεντανόστιμη και θρεπτική σαλάτα, που άνετα μπορεί να σταθεί και ως ελαφρύ κυρίως γεύμα.
Σαλάτα με κινόα αλά μεξικάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και την πιπεριά jalapeno και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι την κινόα, το ζωμό λαχανικών, τα φασόλια, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το τσίλι και το κύμινο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί η κινόα – θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το αβοκάντο, το χυμό lime και τον κόλιανδρο.
- Σερβίρουμε αμέσως.