- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σαλάτα με αντίβ, μπλε τυρί και καρύδια
Ιδανική για τις καυτές μέρες του ελληνικού καλοκαιριού
Ελένη Ψυχούλη
1’
ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μία κλασική γαλλική σαλάτα, ολόδροση και τραγανή, ιδανική για τις καυτές μέρες του ελληνικού καλοκαιριού, σαν κυρίως καθημερινό πιάτο ή σαν την πιο γιορτινή, πρωτότυπη σαλάτα σε ένα κάλεσμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χοντροκόβουμε το αντίβ στη σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε σπασμένο το τυρί, το μήλο, τον μαϊντανό και τα καρύδια. Αλατίζουμε ελαφρά.
- Χτυπάμε όλα τα υλικά της σος και περιχύνουμε τη σαλάτα τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Σημείωση: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αντίβ με ελληνικό μαρούλι ή να κάνουμε ένα μείγμα και με τα δυο μαζί.